Erdoğan yeni kararları açıkladı! Eskişehir'de kısıtlamalar kalkıyor mu? Belli oldu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamalarla ilgili yeni kararları açıkladı! Hangi illerde kısıtlamalar kalkıyor? 65 yaş ve üstü ile 20n yaş altı için yeni karar... İşte detaylar...

SİYASET 01.03.2021, 20:27 01.03.2021, 22:44
Erdoğan yeni kararları açıkladı! Eskişehir'de kısıtlamalar kalkıyor mu? Belli oldu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşme çerçevesinde bugün uygulamaya geçen “yerinde karar” döneminin ilk kabine toplantısına başkanlık etti. Beştepe’de saat 15:55'te başlayan toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri konusunda kabineye kapsamlı bir sunum yaptı. Koca, mutasyonlu virüsün hangi illerde ne durumda olduğunu, illerdeki vaka tablosunu, alınabilecek tedbirleri ve esnetme önerilerini kabine üyelerine anlattı. 

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamalarla ilgili alınan yeni kararları açıklıyor... 

- Normalleşme uygulamaları her iki haftada bir güncellenecek. 

- Vatandaşlar salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse, illerinin normalleşmesini de o kadar sağlayacak. Her ilimiz salgın tedbirlerini kendisi belirleyecek. 

- Hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkacak, yüksek riskli illerde pazar günleri devam edecek. 

- Ülkemizin tamamında akşam 21.00 - sabah O5.00 saatleri arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. 

- 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalkacak, diğer illerde devam edecek. 

-İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacak.

-Orta ve düşük riskli bölgelerde orta ilkokul liselerdeki eğitim başlayacaktır.

-Restoran, lokanta ve kafetarya gibi yerler çok yüksek iller dışında sabah 7 akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdüreceklerdir.

-Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.

-Sivil toplum kuruluşları, kooparatifler vb kuruluşların genel kurulları düşük, orta, yüksek illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılacaktır.

- Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünler, 100 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

"Hedefimiz mümkün olan en kısa sürede ülkemizin tamamında normalleşme sürecini tamamlamaktır. Salgın boyunca her konu da öncü ve örnek olan Türkiye'nin kısıtlamaların gevşetilmesi, tamamen kaldırılması hususunda aynı başarıyı göstereceğine yürekten inanıyorum."

Eskişehir'de o kısıtlamalar kalktı

Erdoğan'ın açıkladığı yeni kararlara göre, Eskişehir halen "sarı" renkteki iller, yani "orta riskli" iller arasında yer alıyor. Buna göre Eskişehir hafta sonu sokağa çıkma yasağı kalkmış oldu. Ayrıca 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. 

Ayrıca, Eskişehir'deki restoran, lokanta ve kafetarya gibi yerler de belirlenen saatler dahilinde yüzde 50 kapasite ile hizmet verebilecek. 

Hangi illerde hangi kısıtlamalar kalktı? İşte detaylar... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@