banner163

Erhan Erden gündeme taşımıştı! Seyitgazi'de Uğur Tepe'ye büyük şok... CHP'liler de karşı çıktı

Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı, Seyitgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Erhan Erden eleştirileri gündeme taşımıştı... Seyitgazi Belediye Meclisi'nde Belediye Başkanı Uğur Tepe'ye büyük şok! Uğur Tepe'nin talebine AK Partililer ile birlikte 3 CHP'li meclis üyesi de karşı çıktı ve Erden'in tepki gösterdiği o karar iptal edildi. 

SİYASET 04.10.2023, 11:36 04.10.2023, 11:52
Erhan Erden gündeme taşımıştı! Seyitgazi'de Uğur Tepe'ye büyük şok... CHP'liler de karşı çıktı

Eskişehir'de Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe'nin 15 milyon lira daha kredi alarak belediyeyi borçlandırmak istemesi konusunda eleştiriler gündeme gelmişti. 

Erhan Erden gündeme taşımış ve eleştirmişti 

Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı ve Seyitgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Erhan Erden de geçtiğimiz ay konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu eleştirileri gündeme getirmiş, "Seçim sürecine girilmişken böyle bir borçlanma talebi şüphe ve kuşkular uyandırmaktadır.  15 milyon Türk lirası olduğu söylenen bu Kredi talebi zaten seçime gidilen bir ortamda nerelerde kullanılacak, hangi borçlar ödenecek ve meclise sunulan gerekçeyi baz alırsak hangi yatırımlarda kullanılacaktır?" demiş ve belediyenin herhangi bir proje sunmadığını da savunmuştu. 
Söz konusu kredi talebini onaylanması ile ilgili karar Seyitgazi Belediye Meclisi'nde CHP'li üyelerin oy çokluğu ile alınırken, sonraki meclis toplantısınd farklı bir tablo ortaya çıktı. 

AK Partili meclis üyeleri karşı çıktı 

Kredinin kullanılabilmesi için Belediye Başkanı Uğur Tepe'ye yetki verilmesinin de gündem maddeleri arasında yer aldığı 2 Ekim'deki toplantı çoğunluk sağlanamadığı için ertesi güne ertelendi. 3 Ekim'de gerçekleşen toplantıda ise AK Partili meclis üyeleri bu kredinin çekilmesinin şu anda yanlış olduğunu ifade ederek, belediyenin borçlarını 35 - 40 milyon liraya çıkaracağını ifade etti. AK Parti grubunun eleştirilerine CHP'li bazı meclis üyeleri de katıldı. 

Uğur Tepe'ye şok! CHP'li üyeler kredi talebinin onaylandığı kararın iptali için önerge verdi 

CHP'li bazı meclis üyelerinin verdiği 15 milyon lira kredi talebinin onaylanması için alınan kararın iptali ile ilgili kararın iptal edilmesi yönündeki ek gündem maddesi AK Partili meclis üyelerinin de destek vermesi ile gündeme eklendi. 

AK Parti grubu ve CHP'li 3 meclis üyesinin oylarıyla Uğur Tepe'nin daha önce aldırdığı karar iptal edildi!

Meclis'te daha önce CHP'lilerin oy çokluğu ile alınan kredi talebi hakkındaki karar 4 AK Partili meclis üyesi ile birlikte 3 CHP'li meclis üyesinin de iptal yönünde oy vermesi ile 7'ye 5 oy çokluğu ile iptal edildi. Mecliste AK Partililer ile birlikte kararın iptali için CHP'li meclis üyeleri Halis Şen, Yaşar Hanlı, Ünal Şen'in oy verdiği belirtildi. 

Yaşanan bu gelişme Seyitgazi'de CHP'liler arasında tartışmalar yaşanırken, Uğur Tepe'ye büyük bir şok yaşattığı ifade ediliyor, "CHP içinde de Uğur Tepe'ye tepki mi var, Uğur Tepe meclis çoğunluğunu mu kaybetti" soruları Seyitgazi gündeminde... 

Taşınmaz satışları konusundaki eleştiriler de gündemde 

Öte yandan Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı, Seyitgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Erhan Erden daha önce belediyenin bazı taşınmazlarını seçim öncesinde satışa çıkarması konusunda da eleştirtilerde bulunmuş, Doğançayır ,Yazıdere ve Karaören'de bulunan belediyeye ait bazı taşınmazların seçimler öncesinde satışa çıkarılmasının kamuoyunda soru işaretleri yarattığını belirtmişti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@