Eskişehir AK Parti'den tepki yağdı

Emekli amirallerin Montrö bildirisine tepkiler devam ederken, Eskişehir AK Parti'den de tepki yağdı... İşte o mesajlar...

SİYASET 04.04.2021, 13:40 04.04.2021, 16:47
Eskişehir AK Parti'den tepki yağdı

103 emekli amiralin yayınladığı belirtilen Montrö bildirisi Türkiye gündemine oturdu. Cumhurbaşkanlığı ve hükümet kanadından, siyasi partilerden büyük tepki gelen bildiri ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Eskişehir AK Parti'den de bildiriye tepki yağdı... İşte o mesajlar... 


AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay, "#HodriMeydan" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Bu Vatan Sahipsiz Değil... “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”" ifadeleri ve paylaştığı fotoğrafla tepkisini gösterdi. 


AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan da, paylaştığı mesajda, "Darbe heveslilerinin, çürümüş düşünceleri ile hükümete ayar verme devri bitti. 
Bunu kabul EDECEKSİNİZ! Yine de biz bildiğimizi okuruz derseniz #HodriMeydan! Unutmayın, en iyi bildiriyi millet yazar!" ifadelerine yer verdi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan da yaptığı paylaşımda, "28 şubat mağduru,27 Nisan E- muhtırasına karşı duruşun şahidi,15 Temmuz’un gazi teşkilatının bir mensubu , darbeler ve muhtıralar dönemini bitiren Lider’in yol arkadaşı olarak diyoruz ki #HodriMeydan #HaddiniziBilin" ifadelerine yer verdi. 


AK Parti Eskişehir Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz da, sosyal medyadan, "Birkaç eski amiral müsveddesi bildiri yayınlayarak akılları sıra meydan okumaya kalkmış! Türkiye Cumhuriyeti Millete ve Milletin iradesine meydan okunacak bir ülke değildir.Türkiye Bayrağı... Aksini düşünen varsa; #HodriMeydan #HerkesHaddiniBilecek" mesajını paylaştı. 


AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, yaptığı paylaşımda,"Bazı emekli amirallerin geçmişteki kötü ve çirkin olayları hatırlatan bir yöntem ve üslupla bildiri yayınlaması kabul edilemez. Bu yöntem ve üslubun siyasi hayatımızda neye karşılık geldiği bellidir. Bir dönem taşıdıkları üniformayı ve sıfatları istismar eden bu kişilerin açıklaması yok hükmündendir. Bu yaptıkları hem milli iradeye hem de bir dönem taşıdıkları üniformaya saygısızlıktır. Bu, vesayet özlemiyle tutuşan bir zihniyetin canlı olduğunun da kanıtıdır. Doğu Akdeniz’de hak ve menfaatlerimiz için güçlü bir mücadele verirken, birtakım emekli askerin suni gündemler üretmek suretiyle Mavi Vatan mücadelesini yürüten Cumhurbaşkanlığı makamını ve hükümetimizi hedef alması kabul edilemez. Seçilmiş siyasi iradeye yönelik kullanılan bu dili kınıyoruz.Mavi Vatanda mücadele veren ordunun başkomutanını cephe gerisinde hedefe koymanın askeri terminolojideki karşılığı bellidir.Bu vesayetçi zihniyetin güç aldığı odaklar tespit edilip,yargı önünde hesap verdirilmelidir" ifadelerine yer verdi. 


AK Parti Eskişehir Çevre Şehircilik ve Kültür Başkanı Cevahir Manas, paylaşımında, "Türkiye’de vesayet değil demokrasinin hakim olduğunun ve millet iradesinin sözünün geçtiğinin bir kez daha altını çiziyoruz! Haddini ve hududunu aşmış bildirinizin hükmü yoktur!!! #HodriMeydan #HaddiniziBilin" ifadelerine yer verdi. 

AK Parti İl Başkan Yardımcılarından Süleyman Reyhan da, sosyal medya hesabından İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın mesajını paylaştı. 


AK Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcılarından Esma Çakır Eserkaya da, "Halkın gücünün üstünde bir güç yoktur. Herkes şunu bilsin ki; Anayasayı Gazi Meclisimiz ve Aziz Milletimiz yapar. Bu ülkeyi de milletin seçtikleri yönetir. #HodriMeydan" paylaşımında bulundu. 


 

Yorumlar (1)
SERVET IŞIKER 3 yıl önce
Akıl Tutulması,
Hastalıklı zihniyet,
Her zamanki gibi FETÖ artıkları, Milletimiz ordumuzun kahraman evlatlarıyla birlikte #15Temmuz ‘un tokatını atmıştı. Millete karşı kalkışmış hainlerin 16Temmuz halleri hiç unutulmamalı!
#HodriMeydan
#HaddiniziBilin https://t.co/4ZSOB0h7qZ

Gelişmelerden Haberdar Olun

@