Eskişehir Büyükşehir'den o çağrıya olumsuz yanıt

Türkiye'nin şehitlerini uğurladığı saatlerde, AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı çağrı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gündeme geldi...

SİYASET 12.02.2021, 18:11 13.02.2021, 11:10
Eskişehir Büyükşehir'den o çağrıya olumsuz yanıt

Türkiye'nin şehitlerini uğurladığı saatlerde, AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne "HDP ilanlarını billboardlardan kaldırın" çağrısı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gündeme geldi... AK Parti bu durumu kınarken, CHP'li Başkan vekili İbrahim Arslan ve CHP grubu ilanların kaldırılamayacağını savundu... 

Şehitlerimizi uğurlarken, Meclis toplantısında o ilanlar gündeme geldi

Türkiye'nin 3 şehidini Ankara'da gözyaşlarıyla uğurladığı saatlerde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bazı billboardlarına HDP'nin ilanlarının asılması da Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme geldi. 

AK Parti ilanların kaldırılması çağrısında bulunmuştu

Bugün, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Burgaz sosyal medyadan yaptığı çağrıda, Türkiye'nin şehitlerini uğurladığı bugünde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin billboardlarında yer alan HDP ilanlarının kaldırılması çağrısında bulunmuştu. 

AK Partiiler saygı duruşu istedi ve o billboardları kınadı

Meclis toplantının başında AK Parti grubunun önerisi ile şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, AK Parti grubu adına söz alan Orhan Durmuş, "Böyle bir günde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin billboardlarında terör örgütü ile ilişkili olduğu bilinen bir partinin ilanlarının yer almasını kınıyoruz" dedi. 

İbrahim Arslan: "Kanuna uygun kınanacak bir durum yok"

Yılmaz Büyükerşen yine mazeretli olarak katılamdığı meclis toplantısına başkanlık eden CHP'li İbrahim Arslan ise, "Şehitlerimiz için bizler de çok üzgünüz. Ne yazık ki çok sayıda yiğidimizi şehit verdik. 3 şehidimiz daha var. Ama burada kınanacak bir durum yok" diyerek, HDP'nin 9 Şubat'ta belediyeye başvurduğunu ve 10-14 Şubat tarihleri arasında 8 billboard'u istediğini ve 1200 lira bedeli karşılığında tahsis edildiğini söyledi. İbrahim Arslan, bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin kısıtlayıcı bir durumu olamayacağını, yasalara göre tüm siyasi partilerin, kanuna aykırı ilanlar olmadığı billboardlara ilan verebileceğini savundu. 

Orhan Durmuş: "Ama bize verilmeyen reklam yerleri başka partilere veriliyor"

AK Partili Orhan Durmuş "Ama bize verilmeyen reklam yerleri başka partilere veriliyor" dedi. 

Murat Özcan: Muharrem İnce'nin kulakları çınlasın... Okumak için tıklayın


 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@