Eskişehir Büyükşehir Meclisi'nde AK Parti'nin üye sayısı artacak

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li 3 üyenin istifa etmesi sonrasında, CHP Büyükşehir'deki bir meclis üyesi hakkını kaybedecek, AK Parti bir meclis üyesi hakkı daha kazanmış oldu.

SİYASET 16.03.2023, 14:58 16.03.2023, 15:11
Eskişehir Büyükşehir Meclisi'nde AK Parti'nin üye sayısı artacak

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP grubundan Nuray Akçasoy ve İbrahim Arslan, dün CHP'den Eskişehir milletvekili aday adaylığı için meclis üyeliğinden istifa edeceklerini açıklamıştı. Bugün de Nihat Çuhadar'ın istifa edeceği öğrenildi. 

CHP'li 3 Büyükşehir Belediye Meclisi üyesinin milletvekili aday adaylığı için istifa etmesi sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki üye sayılarında da değişiklik olacağı belirtiliyor. 

İstifalar sonrası, Tepebaşı Belediye Meclisi'ne CHP'den bir yeni meclis üyesi, Odunpazarı Belediye Meclisi'ne de yine CHP'den 2 yeni meclis üyesi gelecek. 

Öte yandan CHP grubu bu istifalarla bir meclis üyesi hakkını kaybetmesi sonucu, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne AK Parti'den yeni bir meclis üyesi daha gelecek.  AK Parti'den Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelecek yeni üyenin de Yasin Atışkan olduğu ifade ediliyor. 

Mevcut tabloda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP grubunun üyes sayısının 24'e düşeceği, AK Parti grubunun üye sayısının da 18'den 19'a çıkacağı ifade ediliyor.

Aradaki fark 3 meclis üyesine düşmüş olacak 

Öte yandan MHP'li iki meclis üyesi ile birlikte Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki üye sayısı da 21'e çıkmış olacak. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@