Eskişehir'de AK Parti'de temayül heyecanı... Bilgisayar sistemi ile oylama

Eskişehir'de AK Parti teşkilatında "aday adayları temayül yoklaması" heyecanı yaşanıyor. AK Partililer aday adayları için elektronik oylama sistemi ile oylarını kullanıyorlar.

SİYASET 25.03.2023, 14:07 25.03.2023, 16:39
Eskişehir'de AK Parti'de temayül heyecanı... Bilgisayar sistemi ile oylama

AK Parti'nin Eskişehir teşkilatında 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday belirleme işleminin ilk ayağı olan teşkilat temayül yoklamaları elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.

Temayül yoklamasına yoğun katılım

Eskişehir'de teşkilat üyeleri, Gökmeydan Spor Salonu'nda Eskişehir milletvekili aday adaylığı için başvuran 37 milletvekili aday adayından tercihlerini işaretleyerek oylarını kullanıyor.

"Tek kriter değil, ama bu oylama ile bir kanaat oluşacak, istişareye önem veren bir partiyiz"

Temayül yoklamasına katılan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, istişareye önem veren bir parti olduklarını söyledi.

Belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, ilçe yönetim kurulu ve mahalle başkanlarının da aralarına olduğu 1300'ü aşkın partilinin, milletvekili aday adaylarıyla ilgili tercihlerini yapacağını belirten Reyhan, şöyle konuştu:

"Oy kullanacak parti mensuplarına bir kart veriyoruz. Kartla bilgisayar açılıyor ve 37 aday adayını fotoğrafları ve isimleriyle görüyorlar. Burada özgürce Eskişehir'de milletvekili görmek istedikleri isimlere oy vererek iradelerini kullanıyorlar. Tabii ki AK Parti'de temayül yoklaması, milletvekili adaylarını belirlemek için tek kriter değil, kriterlerden sadece biri. Sonuçlar, Genel Merkezimizin Seçim Değerlendirme Komisyonunca görülüyor. Farklı değerlendirme kriterleri de var. Onlarla birlikte bir kanaat oluşacak. İnşallah bunun sonucunda adaylarımız Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimi içinde belirlenmiş olacak."

AK Parti Eskişehir milletvekili aday adayları kimler? Tam liste için bu linke tıklayın

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@