Eskişehir'de büyük endişe yarattı! Büyükerşen'in asıl amacı o tarım arazilerini imara açmak mı?

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez'in açıklamasındaki uyarı Eskişehir'de endişe yarattı! URAYSİM'e tarım arazilerine zarar verecek iddiasıyla şiddetle karşı çıkan Büyükerşen'in asıl amacı diğer tarafta İnönü büyük ovasındaki 34 bin dekar tarım arazisini imara açmak mı? 

SİYASET 11.08.2023, 15:02 11.08.2023, 15:17
Eskişehir'de büyük endişe yarattı! Büyükerşen'in asıl amacı o tarım arazilerini imara açmak mı?

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez'in açıklamasındaki uyarı Eskişehir'de endişe yarattı! URAYSİM'e tarım arazilerine zarar verecek iddiasıyla şiddetle karşı çıkan Büyükerşen'in asıl amacı İnönü büyük ovasındaki 34 bin dekar tarım arazisini imara açmak mı? 

Eskişehir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in şiddetle karşı çıktığı ve Alpu Ovası'ndaki tarım arazilerine zarar vereceğini iddia ettiği RAYSİM projesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. 

Eskişehir'de dünyadaki sayılı merkezlerden biri olacak Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen çalışma ile Eskişehir'e kazandırılması planlanan Ulusal raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi'nin hem Eskişehir ekonomisi ve istihdamına hem de Türkiye'nin raylı sistem alanındaki çalışmalarına büyük katkı sağlayacağı ifade ediliyor. 

Büyükerşen ve CHP'lilerin iddiaları AK Parti, Hükümet kanadı ve yetkililer tarafından açıklamalarla yalanlanırken, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez'in son yaptığı açıklamadaki bir uyarı kamuoyunda dikkat çekti ve endişe yarattı. 

"Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı İnönü büyük ovasında 34 bin dekarı tarım dışına çıkarmak istiyor"

Fatih Dönmez çok konuşulan açıklamasında, "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanının İnönü büyük ovası içerisinde kalan Yusuflar, Karabayır bağları, Keskin ve Bursa yolu imar planı ile konut amaçlı tarım dışına çıkarmak istediği alan toplam 34 bin dekar iken, URAYSİM projesi için tarım dışı kullanım talebi Alpu ve Beylikova büyük ovaları içerisinde kalan sadece 1169 dekardır. Bu örnek dahi amaçlananının salt engellemek olduğunu gösteriyor" demişti. 

Endişe ve merak uyandırdı! Büyükerşen bu sözlere ne diyecek? 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir'e tarım amaçlı 34 bin dekarlık dev bir alanı imara açmak istediğinin belirtildiği bu sözler Eskişehir'de endişe yarattı. 

URAYSİM'in Alpu ovasında tarım arazilerine zarar vereceği iddiasıyla karşı çıkan Yılmaz Büyükerşen'in bir yandan da Eskişehir'e 34 bin dekarlık tarım alanını imara açmak istediğinin ifade edildiği bu sözler kafaları karıştırdı, merak uyandırdı...

Fatih Sönmez'in bu açıklaması ile ilgili halen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Yılmaz Büyükerşen'den bir açıklama gelmezken, Büyükerşen'in bu açıklamaya ne yanıt vereceği merakla bekleniyor... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@