Eskişehir'de CHP'den kimler aday adayı oldu? İşte o isimler

Eskişehir'de CHP'den milletvekili aday adaylığı için hangi isimler başvurdu? İşte o isimler...

SİYASET 17.03.2023, 16:41 17.03.2023, 16:57
Eskişehir'de CHP'den kimler aday adayı oldu? İşte o isimler

14 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimi öncesi milletvekili aday adayları belli olurken, Eskişehir'de CHP'den milletvekili aday adayı olmak için de çok sayıda isim başvuruda bulundu. İşte o isimler... 

Nuray Akçasoy, İbrahim Arslan ve Nihat Çuhadar... 

Nuray Akçasoy, İbrahim Arslan ve Nihat Çuhadar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinden istifa ederek aday adayı oldular. 

Garip Yıldırım 

ESKİ'nin eski Genel Müdürü Garip Yıldırım da Eskişehir milletvekili aday adayı oldu ve parti binasında adaylığını açıkladı. 

Ayhan Kavas

DSP Eskişehir eski il başkanlarından, 2009-2014 arasında Odunpazarı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapan avukat Ayhan Kavas da CHP'den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. Kavas, 2014 yerel seçiminde de CHP’den Odunpazarı Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştu. 

Yücel Yenilmez 

Eskişehir Eczacı Odası eski başkanı ve Türk Eczacılar Birliği eski Merkez Heyeti üyelerinden Yücel Yenilmez de Genel Merkez'de aday adaylığı başvurusunu yaptı. 

Kadir Kodak

Odunpazarı Belediye Meclisi üyelerinden Kadir Kodak, Eskişehir'de meclis üyeliğinden istifa edip aday adaylığını açıklayan ilk isimlerden olmuştu. 

Şimdiye kadar CHP'de Eskişehir milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğu bilinen diğer isimler de şöyle:

Muharrem Şenel, Ali Ünal, Kamber Kahraman, Yılmaz Özçelik, Hasan Deniz Uyanık, Ufuk Uysal, Ebru Sungar. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@