Eskişehir'de hangi Emirdağlılar milletvekili aday adayı oldu?

Eskişehir'de hangi Emirdağlılar milletvekili aday adayı oldu? İşte Eskişehir'de milletvekili aday adayı olan Emirdağlı isimler...

SİYASET 19.03.2023, 04:44 19.03.2023, 12:56
Eskişehir'de hangi Emirdağlılar milletvekili aday adayı oldu?

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimi için siyasi partilerde aday adayları başvurularını yaparken, Eskişehir'de de milletvekili adaylığı yarışı sürüyor. 

Eskişehir'deki milletvekili aday adayları arasında yer alan Emirdağlılar da, özellikle Eskişehir'de yaşayan Emirdağlılar arasında ve Emirdağ'da konuşulmaya başladı. 

İşte Eskişehir'de milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Emirdağlılar... 

Yücel Yenilmez (CHP milletvekili aday adayı) 

Eskişehir - Bilecik Eczacı Odası eski başkanlarından CHP'nin tanınmış isimlerinden Emirdağlı Yücel Yenilmez de CHP'den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu. 

1978 Emirdağ doğumlu Yücel Yenilmez, 1989'da İnkılap İlkokulundan 1996'da Eskişehir  Anadolu Lisesinden mezun oldu. 1997 yılında Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünde lisans eğitimine başladı. 1999 yılında bu bölümden ayrılarak, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde lisans eğitimine başladı. 2004 yılı Şubat ayında Eczacılık Fakültesinden mezun oldu. 14 Nisan 2004 tarihinden itibaren Eskişehir İlinde İkizler Eczanesi sahip ve mesul müdürü olarak görev yaptı.  2005-2007 yılları arasında 9.Bölge Eskişehir Eczacı Odası Yönetim Kurulu’nda Sayman olarak, 2007 yılında yapılan olağan seçimde 9.Bölge Eskişehir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreterliğine, 28.12.2007 tarihinden itibaren 9.Bölge Eskişehir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.  7 dönem Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Başkanı seçilen iki çocuk babası Yenilmez, Türk Eczacıları Birliği 42.Olağan Büyük Kongresi'nde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyeliğine seçilmişti. 


 

Derya Çıraklı (AK Parti milletvekili aday adayı) 

AK Parti'den Eskişehir milletvekili aday adayı olan Emirdağlı Derya Çıraklı, 26 yaşında ve Eskişehir'deki en genç milletvekili aday adaylarından oldu. 1997 doğumlu Çıraklı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi mezunu ve Yüksek İnşaat Mühendisi. AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları'nda 5 yıl çeşitli birimlerde başkanlık görevlerinde bulunan Çıraklı, 2 yıl da AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyeliği yaptı. Çıraklı, Eskişehir Emirdağlılar Vakfı Gençlik Kolları kurucu üyesidir ve yönetimde görev yapmıştır. 

Derya Çıraklı yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın açmış olduğu ufukta, onun azmine yakışır şekilde, gençliğin vermiş olduğu enerji ile millete hizmet yolunda çalışmak için bir adım atarak 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım. Öncelikle benim gibi genç yaşta bu heyecanı yaşama ve Türkiye Yüzyıl'nda, o önderliğinde görev alma imkânı tanıyan Cumhurbaşkanımız Genel başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Doğduğum büyüdüğüm şehir Eskişehir'e hizmet etmek memleketim Afyonkarahisarlı Emirdağlı nüfuzumuzu temsil etmek benim için onurdur. Türkiye'nin 100. yılında tarihi bir zafere daha imza atacağımıza canı gönülden inanıyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun, hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşAllah" dedi. 

Olcay Yılmaz (İYİ Parti milletvekili aday adayı

Emirdağlı ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Sivil Savunma Uzmanı olarak görev yaparken milletvekili aday adaylığı için istifa eden Olcay Yılmaz, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu. 1971 yılında Emirdağ ilçesine bağlı Ağılcık köyünde doğdu. İlkokulu Emirdağ Atatürk İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi Afyon Cumhuriyet Lisesinde
tamamladı. Üniversite tahsilini, 1990 yılında Emniyet Genel Müdürlüğünün açmış olduğu ''Aydın -Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Sınavını'' birincilikle kazandı. Polis Okulunu, öğrenim süresi için de başarı ile bitirdi.

1992 yılında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne polis olarak ataması yapıldı. 1992-1995 yılları Eskişehir İl Emniyet 
Müdürlüğü, 1995-1999 yılları Van İl Emniyet Müdürlüğü, 1999-2005 yıllarında Bilecik Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalıştı. Bu süre için de, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ne devam ederek, 2002 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

2004 yılında İçişleri Bakanlığı'nın ''Görevde Yükselme Sınavını'' derece yaparak kazandı ve 10.05.2005 tarihinde ''Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanlığı'' kadrosuna atandı. Olcay Yılmaz, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğünde, ''Sivil Savunma Uzmanı'' olarak görev yaptı. Olcay Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası. 

Hasan Deniz Uyanık (CHP milletvekili aday adayı) 

Emirdağlı iş insanı Hasan Deniz Uyanık da CHP'den Eskişehir milletvekili aday adayı olan isimler arasında yer aldı. Hasan Deniz Uyanık, Eskişehir CHP il binasında yaptığı açıklama ile aday adayı olduğunu açıkladı. 

Yorumlar (1)
Adem çelik 1 yıl önce
Pırıl pırıl emirdağ tabaklar köyünden Eskişehir'de ikamet eden MHP 2.sıra adayı leman sivri hanımefendi adaylar arasında başarılar dilerim.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@