Eskişehir'de hangi Seyitgazililer milletvekili aday adayı oldu?

Eskişehir'de Seyitgazili milletvekili aday adayları kimler oldu? İşte o isimler...

SİYASET 19.03.2023, 15:37 19.03.2023, 15:57
Eskişehir'de hangi Seyitgazililer milletvekili aday adayı oldu?

medyamidas.com - 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimi için siyasi partilerde aday adayları başvurularını yaparken, Eskişehir'de de milletvekili adaylığı yarışı sürüyor. 

Eskişehir'deki milletvekili aday adayları arasında yer alan Seyitgazililer de, özellikle Seyitgazi'de konuşulmaya başladı. 

İşte Eskişehir'de milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Seyitgazili aday adayları... 

Fethi Fahri Kaya (AK Parti milletvekili aday adayı)

Seyitgazi doğumlu, Eskişehir'de uzun yıllar öğretmen ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapan, Milli Eğitim Bakanlığı'nda da çeşitli görevlerde bulunan TRT Genel Müdür Yardımcısı Fetih Fahri Kaya da AK Parti'den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu. 

Fethi Fahri aya, 1970 yılında Seyitgazi/Eskişehir’de doğdu. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 1996 – 2000 yılları arasında Ordu ve Eskişehir’de öğretmenlik yaptı. 2002 – 2010 yılları arasında Müdür yardımcılığı, Okul Müdürü ve Odunpazarı Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2010 yılında Pazaryeri/Bilecik İlçe Milli Eğitim Müdürü görevine atandı. 2010 – 2012 yılları arasında Odunpazarı/Eskişehir Şube Müdürü olarak çalıştıktan sonra 2015 yılına kadar Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak hizmet etti. 2015-2017 yılları arasında T.C Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nde Merkez Atama Daire Başkanı olarak çalışırken bir dönem Genel Müdür Vekili olarak da görev yaptı. 2017 yılının başında TRT Genel Müdür Yardımcılığına atanan Kaya, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Kadir Kodak (CHP milletvekili aday adayı) 

Seyitgazili Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir, siyasetçi Kadir Kodak da CHP'den milletvekili aday adayı olan isimler arasında yer aldı. Kadir Kodak, Odunpazarı Belediye Meclis üyeliğinden istifa ederek CHP'den milletvekili aday adayı olan ilk isimler arasında yer almıştı. 

Özlem Ayrancı Nebioğlu  (İYİ Parti milletvekili aday adayı) 

Seyitgazili isimlerden Özlem Ayrancı Nebioğlu da İYİ Parti'den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu. 

Hasan Gönen (AK Parti milletvekili aday adayı) 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de AK Parti'den Eskişehir Milletvekili aday adayı oldu. Hasan Gönen, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@