banner163

Eskişehir'deki başkanlar "tek kelime" akımına neyle katıldı? Hangisinde "hayat" var?

Twitter'da "tek kelime" akımı başladı... Eskişehir'deki başkanlar ve siyasiler de bu akıma katıldı. Özellikle Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç'ın paylaşımları dikkat çekti... medyamidas.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Atikel o paylaşımları analiz etti... 

SİYASET 02.09.2022, 17:58 02.09.2022, 18:51
Eskişehir'deki başkanlar "tek kelime" akımına neyle katıldı? Hangisinde "hayat" var?

Twitter'da ABD'deki bir şirketin "tek kelimelik" yanlış bir paylaşımda bulunması sonrasında başlayan "tek kelime" akımı dünyayı sararken, Türkiye'de de büyük bir katılım oldu. Türkiye'deki birçok kişi twitter'da "tek kelime" akımına katılmış durumda ve ardı ardına paylaşımlar yapılıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Türkiye" paylaşımı ile bu akıma katılmıştı. 

"Tek kelime" akımı Eskişehir'de de yayılıyor... Özellikle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın paylaşımları çok dikkat çekti. 

medyamidas.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Atikel, o paylaşımları analiz etti. 

Büyükerşen "Porsuk Çayı" dedi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi "Yılmaz Büyükerşen" diye paylaştı... 

"Yılmaz Büyükerşen'in "Porsuk Çayı" diyerek akıma katılması gerçekten ilginç... İlk anda akıllara gelen her zaman "aşığım" dediği "Eskişehir" demesi beklenirken, Büyükerşen'in neden "Porsuk Çayı" dediği merak konusu oldu gerçekten. Bu paylaşımda yıllar önce hayata geçirdiği Porsuk projesine mi birgönderme mi var, yoksa Porsuk Çayı için yeni bir projenin habercisi mi diye sorular da var... Lakin, sonrasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin "Yılmaz Büyükerşen" diye paylaşım yapması kafalardaki soru işaretlerini daha da arttırdı ve büyük bir şaşkınlık yarattı.  Bu paylaşımla, "Büyükerşen kendini Eskişehir'in üzerinde ve önünde görüyor" diyenlere de biraz gün doğmuş oldu sanki... "Büyükerşen'siz bir Eskişehir olamaz" algısının altı mı çizilmek istendi bilinçaltında, yoksa Büyükşehir Belediyesi'nde paylaşımı yapanların iş güzarlığı mı diye de düşünmeden edemedik... Geçtiğimiz günlerde Sazova Parkı'na heykeli dikilen Büyükerşen'in kendini daha çok hatırlatma çabası olarak da yorumlayanlar olacaktır elbet... Ve akıllarda tek bir soru: Akımın adı "tek kelime"... Neden iki kelimeli paylaşımlar?" 

Kazım Kurt "Halkçı" dedi, Odunpazarı Belediyesi "Laik"... Kurt şaşırtmadı!

"Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Halkçı" kelimesini seçerek pek şaşırtmadı aslında. CHP'liliğine, siyasi görüşlerine bir vurgu yapması zaten beklenirdi. Ama burada biraz kendini "övme" durumu da var. Yani yaratmaya çalıştığı "halkçı başkan" imajını vurgulamayı tercih etmiş. Ben aslında "CHP" diye paylaşım yapmasını beklerdim... Eskişehir veya Odunpazarı'na ilişkin bir vurgu beklenmiyordu ama, asıl paylaşım bunun üzerine Odunpazarı Belediyesi'nin hesabından yapıldı. Belediyenin hesabından yapılan paylaşımda "Laik" kelimesi seçildi. Peki neden? Şahsi görüşüm bunun da Kazım Kurt'un ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı kişiliğinin bir göstergesi olduğu... Odunpazarı ve Eskişehir ile ilgili konularda çözüm üretici yaklaşımlardan kaçınan Kazım Kurt'un "gündemi değiştirme" taktiklerini bu paylaşımda da görüyoruz... Büyükşehir ve Tepebaşı'nın aksine, bu paylaşımların birbiriyle bağlantılandırılmamış olması da dikkat çekici..."

Ahmet Ataç ve Tepebaşı Belediyesi bir oldu, "Hayat Tepebaşı'nda" dedi...

"Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Hayat" paylaşımında bulundu... Ardından Tepebaşı Belediyesi'nden de onu tamamlayan "Tepebaşı'nda" paylaşımı geldi ve Tepebaşı Belediyesi'nin "Hayat Tepebaşı'nda" sloganı tamamlanmış oldu. Herhalde üç başkan arasında en birbirini tamamlayan ve bütünleştirici paylaşımlar olarak bunu görebiliriz. Büyükerşen ve Kazım Kurt'un paylaşımlarını düşündüğümüzde, Ahmet Ataç'ın paylaşımı kişisel hırslardan daha uzak ve kenti kucaklayıcı bir paylaşım olarak görünmüyor mu? Kişisellikten uzak, başkanı olduğu ilçeyi, kenti vurgulayan paylaşımlar yani... Daha da önemlisi, geleceğe yönelik de daha akıllıca bir seçim gibi durmuyor mu..."

Başka kimler neler paylaştı?

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'dan "Eskişehir" paylaşımı geldi. 

CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel'den ise geçim paylaşımı geldi... 

Eskişehirspor "anadolunun yıldızı" paylaşımı yaptı... 

Sizler de paylaşımlarla ilgili görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilir, düşüncelerinizi belirtebilirsiniz...

Hangi başkanın paylaşımını daha çok beğendiniz bu paylaşımlarla ilgili neler düşünüyorsunuz?

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@