Eskişehir'in 3 üniversitesi de İsrail ürünlerini boykot edecek! Filistin'le örnek dayanışma

Eskişehir'in 3 üniversitesi de, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi, İsrail ürünlerini ve Gazze'deki insanlık suçuna destek veren firmaların ürünlerini boykot etme ve üniversite tesisleri ve işletmelerinde satılmaması kararı aldı.

SİYASET 07.11.2023, 15:51 07.11.2023, 15:57
Eskişehir'in 3 üniversitesi de İsrail ürünlerini boykot edecek! Filistin'le örnek dayanışma

Eskişehir'in 3 üniversitesi de, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi,  İsrail ürünlerini ve Gazze'deki insanlık suçuna destek veren firmaların ürünlerini boykot etme ve üniversite tesisleri ve işletmelerinde satılmaması kararı aldı. 

3 üniversiteden de ardı ardına boykot kararı ve açıklamaları geldi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Gazze'deki insanlık suçuna ortak olan firmaların ürünlerinin üniversitedeki tüm tesis ve işletmelerde satışının durdurulduğunu duyurdu. 

Anadolu Üniversitesi'nden yapılan duyuruda, "Üniversitemizde boykot var" denilerek, "Üniversitemize bağlı tüm sosyal tesis ve işletmelerde İsrail menşeili ürünler ve Gazze'deki insanlık suçuna destek verdiği bilinen markalara ait ürünlerin satışı yapılmayacaktır" denildi. 

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), bünyesinde bulunan sosyal tesis, kantin ve yemekhanelerinde İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik abluka ve saldırılara destek verdiği bilinen markaların satılmayacağı bilgisini paylaştı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ekim ayında başlayan abluka ve saldırıları sürüyor.

Çeşitli ülkelerden, ambargo uygulanan Filistin'e insani yardım malzemeleri ulaştırılmaya çalışılırken, bazı firmaların da yaşanan saldırılara ekonomik anlamda destek verildiği biliniyor. 

Eskişehir'de ve Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar ise bu markaların boykot edilmesi gerektiğini vurguluyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi de bugün yaptığı bir açıklama ile boykotu destekler nitelikte bir karar aldı.

Alınan kararda, ‘ESTÜ sosyal tesisleri, kantin ve yemekhanelerinde Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen tüm firmalara ait ürünlerin satışının yapılmaması kararı alınmıştır' ifadelerine yer verildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından alınan kararla sosyal tesis ve kantinlerinde, İsrail menşeli ürünlerin satılmayacağı duyuruldu.

ESOGÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi sosyal tesisleri ve kantinlerinde Filistin'de yaşanan insanlık suçuna destek verdiği bilinen İsrail menşeili tüm firmalara ait ürünlerin satışının yapılmaması kararı alındığı bildirildi.

3 üniversitenin kararına büyük destek

Eskişehir'deki üç üniversitenin aldığı boykot kararı sosyal medyada da takdir ve büyük destek gördü. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@