“Eskişehir’e hızlandırmaya geldik”

Eskişehir’e gelen DEVA Partisi Bölge Koordinatörü ve Kurucular Kurulu Üyesi Merve Mollamehmetoğlu Keleş, DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Haşim Ateş ile birlikte basın toplantısı düzenledi...

SİYASET 23.02.2021, 13:40 23.02.2021, 13:47
“Eskişehir’e hızlandırmaya geldik”

DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda ülke gündemi ve Eskişehir gündemine dair açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Bölge Koordinatörü ve Kurucular Kurulu Üyesi Merve Mollaoğlu Keleş, "Biz bundan yaklaşık 1 yıl önce Sayın Başkanımız Ali Babacan ile partiyi kurduğumuzda artık mevcut iktidarın bu sistemi yürütemeyeceğine kanaat getimiştik. Bu sebeple toplumla beraber hareket eden, şeffaflığı, liyakati ve ortak aklı önemseyen Türkiye'nin DEVA'sını kurduk. Problemleri yaratan zihniyetin problemleri çözme konusunda ilerleyemeyeceğini gördük. Bunun aşılması mümkün olmayacak. Kuruluşumuzun amacı ve hizmet ettiği nokta da burası...” dedi. 

'En önemli sıkıntı ekonomi'
Keleş, “Bugün Türkiye'nin içinden geçtiği pandemi sürecinde en önemli sıkıntının ekonomi olduğunu düşünüyorum. Herkesin bu konuda muzdarip olduğuna inanıyorum. Bu çerçevede baktığımızda 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bütçesi arttırıldı ama ne çiftçiye ne de esnafa verilen desteklerde herhangi bir artış göremedik. Geçtiğimiz ay Ankara'da yaptığımız toplantıda 100 civarında esnafımızla bir söyleşi yaptık. Bu süreçte de yeterli destek göremediklerini hatta işleri devam etmezken vergi ödemekte zorlandıklarını, kısa çalışma ödeneklerinden yeterince yararlanamadıklarını, kira desteklerinin yeterli olmadıklarını, işçi çıkarma yasağından dolayı personel giderlerini ceplerinden ödeyerek ciddi bir yük altında olduklarını dile getirdiler. Esnafımız kepenk indirmek için başvurmuş durumdalar çünkü bununla mücadele edemez hale geldiler” diye konuştu. 
Keleş, “Türkiye'de şu anda son günlerde bir sistem değiştirme zihniyeti hakim ama biz inanıyorıuz ki, sistem değil zihniyet değişmediği sürece bir iyileşme mümkün olmayacak. İnsanların da artık buna güveni de kalmadı. Hak, adalet ve özgürlükler noktasında da ciddi sıkıntılar var” dedi. 

'Eskişehir'deki çalışmalarımızı hızlandırmak için buradayız'
Bununla beraber biz bu güveni; hak, hukuk, adalet ve ekonomiyi refah seviyeye çıkarma adına teşkilatlanma çalışmalarımızı hızlandırdık. Eskişehir'de nasıl kendimizi doğru anlatabiliriz, sıkıntıları nasıl paylaşabiliriz, güveni nasıl kendimize kazandırabiliriz diye buradaki çalışmalarımızı hızlandırmak için Eskişehir'e ziyaret ettik. Burada da arkadaşlarımız çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bugün bir de esnaf ziyareti daha yaparak şehrimizin sıkıntılarını dinleyip genel başkanımızın selamlarını ileteceğiz."

'Eskişehir esnafı zor durumda'
DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş de pandeminin ekonomik etkilerini Eskişehir'in birçok ile göre çok daha fazla hissettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Eskişehir'de 70-80 bin öğrenci var. Kentin ekonomisine çok büyük bir katma değer veriyorlar. Ancak şu an öğrencilerin 40-50 bini Eskişehir'de değil. Bu haliyle onların barındıkları konutlar, yemek yedikleri mekanlar, eğlence yerlerindeki esnaf çok zor durumda. Bir sürü konut şu anda boş. Eskişehir'in çok yaygın bir kafe kültürü var ve şu anda bunlar da kapalı.

Ateş, “Bu süreçte görüştüğümüz esnafların da ifade ettiği gibi süreç çok ağır. Hükümet onlar için hiçbir şey yapmadı. Bu sıkıntının nasıl aşılacağını hiçkimse bilmiyor. Bu toplumsal travmaya da dönüşmeye başladı. Hep ekonomiye dayalı sorunlar görüyoruz. Herkes çok tedirgin. Bir an evvel çözüme kavuşması, pandemiye dikkat edilerek çözüm yolu bulunması gerekiyor. Eskişehir'imizde biz DEVA Partisi olarak teşkliat çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz kongresini yapmış bir parti olarak ilçelerde hızla teşkilatlanma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkın teveccühü çok güzel. Partimize gerçekten 'deva' olarak bakılıyor. İnşallah Eskişehir'de bir başarı öyküsü yazacağız” diye konuştu. 

“Değişmeyeceğini anladığı an sonlandırdı”
DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Keleş, Ali Babacan'ın AK Parti'den ayrılıp DEVA Partisi'ni kurma sürecini ise şu şekilde değerlendirdi "Genel Başkanımız her ilde her yerde rahatlıkla gezebilen tek genel başkan diyebilirim. Çünkü kendisinin hiçbir bagajı olmadığı gibi son derece güven sağlamış durumda. Kendisinin AK Parti ile ilişkisinin bittiği dönem gerçekten de sıkıntıların başladığı döneme denk geliyor. Bir şeylerin değişmeyeceğini anladığı an itibariyle de oradaki siyasi kariyerini sonlandırdı” dedi. 

DEVA Partisi Eskişehir’de aday çıkaracak mı?
DEVA Partisi'nin Eskişehir'deki yerel seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceğine dair sorulan soruya ise İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, "Bunu konuşmak için çok erken. 2023'te genel seçim olduktan sonra 2024'ün Mart'ında bir yerel seçim olacak. O tarihte partimiz Eskişehir'de genel seçim geçirmiş, başarılı olmuş, milletvekilleri çıkarmış bir parti olacak. Tabii Eskişehir'de bir hedefimiz var. 2024'teki yerel seçimde ise hem kırsal hem merkez ilçelerde hem de büyükşehirde o tarih geldiğinde elbette aday çıkaracaktır. O tarih geldiğinde Deva Partisi Eskişehir'de mutlaka belediyeler kazanacaktır” dedi. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@