banner163

Facebook, whatsapp açıldı mı? ABD karıştı! Beyaz Saray'dan açıklama... İşte son durum...

Facebook, whatsapp, instagram açıldı mı? ABD'de ortalık karıştı, Beyaz Saray'dan açıklama geldi... İşte son durum...

SİYASET 05.10.2021, 01:06 05.10.2021, 01:14
Facebook, whatsapp açıldı mı? ABD karıştı! Beyaz Saray'dan açıklama... İşte son durum...

Facebook, Whatsapp ve instagram sosyal medya uygulamaların dünya genelinde yaşanan erişim sorununun kısmi olarak çözülmeye başladığı belirtiliyor... 

Bazı kullanıcılar facebook uygulamasına giriş yapabildiklerini belirtirken, çok sayıda kullanıcının ise halen uygulamalara giriş yapamadığı ifade ediliyor. 

Saat 01.00 itibariyle ise Facebook'tan  henüz sorunun çözüldüğüne dair resmi bir açıklama gelmedi... 

Facebook çalışanları şirkete alınmıyor iddiası

Sosyal medya uygulamaları WhatsApp, Facebook ve Instagram’a dünya genelinde erişim sağlanamazken, durum değerlendirmesi yapmak üzere şirket binalarına gelen Facebook çalışanlarının içeri giremediği iddia edildi.

Dünyanın her yerinden sosyal medya kullanıcılarının WhatsApp, Facebook ve Instagram’a erişim sorunu devam ederken, ABD'nin öne gelen gazetelerinden New York Times'ın muhabiri Sheera Frenkel ilginç bir iddia ortaya attı. Frenkel, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, hala devam eden küresel erişim sorununun boyutlarını değerlendirmek üzere şirket binalarına gelen Facebook çalışanlarının içeri giremediğini öne sürdü. İddiasını adını açıklamadığı bir Facebook çalışanı ile yaptığı telefon görüşmesine dayandıran Frenkel, çalışanların kartlarının kapıları açmadığını ifade etti.

Facebook'un hisselerinde yüzde 5'in üzerinde değer kaybı

Facebook, WhatsApp ve Instagram'la ilgili küresel ölçekteki erişim sorunu, üç sosyal medya platformunu da çatısı altında barındıran Facebook'un New York borsasındaki hisselerini olumsuz etkiledi. Söz konusu uygulamalara erişim sorunu devam ederken, Facebook'un hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti.

Beyaz Saray'dan açıklama: İddialar Başkan Biden ve ABD Kongresi gündeminde

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Facebook gibi sosyal medya şirketlerine ilişkin iddiaların Başkan Joe Biden ve ABD Kongresi'nin gündeminde olduğunu açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki düzenlediği günlük basın toplantısında, Facebook gibi sosyal medya şirketlerine ilişkin iddialara değindi. Özellikle Facebook muhbiri olarak ortaya çıkan şirketin eski çalışanı Frances Haugen'in sosyal medya devinin kamu yararı ile şirket karı arasında bir çatışma olduğunda kendi çıkarını seçtiği yönündeki açıklamalarına değinen Psaki, sosyal medya şirketlerine ilişkin federal düzenlemelerin Başkan Joe Biden ve ABD Kongresi'nin gündeminde olduğunu belirtti. Sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisinin uzun süredir tartışıldığının altını çizen Psaki, “Şirketlerin iç düzenlemelerinin işe yaramadığı ortada" ifadelerini kullandı.

Facebook'un yanlış bilgiler biriminin eski çalışanlarından Frances Haugen, Facebook'un binlerce iç yazışmasını ve belgesini basına sızdıranın kendisi olduğunu açıklamıştı. ABD medyasına verdiği röportajda belgeleri sızdırdığını itiraf eden Haugen, şirketin kamu yararı ile şirket karı arasında bir çatışma olduğunda kendi çıkarını seçtiğini ileri sürmüştü. Haugen ayrıca, Facebook'un önceliğinin nefret söylemiyle ve yalan haberle mücadele değil, kar etmek olduğunu söylemişti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@