Fatih Dönmez'den Eskişehir'in 27 mahallesine müjdeli haber!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez'den açıklama... 6 ilçedeki 27 mahalleye müjdeli haber!

SİYASET 03.09.2023, 22:26 03.09.2023, 22:32
Fatih Dönmez'den Eskişehir'in 27 mahallesine müjdeli haber!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez yaptığı açıklamada, Alpu, Odunpazarı, Mahmudiye, Çifteler, Sivrihisar ve Günyüzü'ndeki toplam 27 mahalleye müjdeli haber verdi. 

Fatih Dönmez açıklamasında, “Resmi gazetede yayınlanan ilanı ile Alpu İlçesine bağlı Işıkören, Sarıkavak, Güneli, Fevziye, Gökçeoğlu mahallelerinde, Odunpazarı İlçesine bağlı Karatepe Mahallesi, Mahmudiye İlçesine bağlı Şerefiye, Mesudiye, Topkaya, Yeniköy, Kaymazyayla mahallelerinde, Çifteler İlçesine bağlı Abbashalimpaşa, Saithalimapaşa, Körhasan, Yıldızören, Zaferhamit, Erbap, Adalar, Eminekin mahallelerinde, Sivrihisar İlçesine bağlı Yaverören, Buzluca, Hamamkarahisar, Selimiye, Memik mahalleleri ve Günyüzü İlçesine bağlı Doğray, Kavuncu, Mercan mahallelerinde Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri yapılmasına karar verildi. Proje kapsamında ismi geçen toplam 27 mahallede toplam 600 bin dekar alanda toplulaştırma çalışması yapılacak. Tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık araziler modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenlenecek" dedi. 

"Eskişehir'in kalkınmasını sağlayacak projelere devam"

Fatih Dönmez ayrıca, "Proje ile daha az zaman, işgücü ve sermaye kullanımını sağlanması hedefleniyor. Projenin en temel amaçlarından birisi de tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmaktır. Bu projenin içerisinde 1200 kilometre tarla içi ulaşım yolu yapımı ve tarla sınırları içerisinde ve yakınlarında bulunan 300 bin metreküp taşın da toplanması sağlanacak. Kırsal kesimde yaşayan insanların hayat standartlarını yükseltmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler vatandaşlarımız nerede yaşıyorsa oraya hizmet götürmeye çalışıyoruz. Eskişehir’e değer katacak, Eskişehir’in kalkınmasını sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@