banner163

Günay, Dünya Bankası ve IMF'nin toplantısına katıldı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay, Dünya Bankası ve IMF'nin düzenlediği Covid-19 ile ilgili “Tünelin sonuna gelirken” başlıklı çalıştaya katıldı.

SİYASET 05.04.2021, 22:45 05.04.2021, 22:54
Günay, Dünya Bankası ve IMF'nin toplantısına katıldı

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu üyesi Prof.Dr. Emine Nur Günay, Dünya Bankası ve IMF'nin düzenlediği Covid-19 ile ilgili “Tünelin sonuna gelirken - Getting to the end of the tunnel” başlıklı çalıştaya katıldı. 

Covid-19 sonrası gelişmeleri değerlendirdiler 

Günay, online olarak düzenlenen çalıştay ile ilgili paylaşımında, "Dünya Bankası ve IMF tarafından organize edilen “Tünelin sonuna gelirken” başlıklı çalıştaya katılarak, Covid-19 sonrası küresel ve ulusal gelişmeleri ve süreci değerlendirdik. İklim değişikliği, artan yoksulluk ve borçlanma, milliyetçi ve korumacı yaklaşımlar en önemli sonuç" dedi. 

"Eşitsizliği artırdı, en fazla öğrenciler, kadınlar ve çocuklar etkilendi"

Günay sonraki paylaşımında da, "Özet: - Pandemi eşitsizliği artırdı, en fazla öğrenciler, kadınlar ve çocuklar olumsuz etkilendi. Genç nesil GSYH’nın %10’unu kaybetti. - Sürekli öğrenmeyi ve bilinmeyen için hazır olmak gerektiğini öğrendik. - Dijital çözümlere yatırım yapmak gerekiyor. - Küresel işbirliği lazım" ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@