Hasan Burgaz belgelerle Büyükşehir'e seslendi: Samimi iseniz talebimiz aynen geçerli!

Eskişehir'deki billboardlarda Akşehir'in Nasreddin Hoca Şenliği ilanlarının yayınlanması ile ilgili tartışmada Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına AK Parti Eskişehir Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz'dan çok konuşulacak bir yanıt geldi...

SİYASET 22.07.2022, 13:15 22.07.2022, 13:34
Hasan Burgaz belgelerle Büyükşehir'e seslendi: Samimi iseniz talebimiz aynen geçerli!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Festivali yapılırken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin billboardlarında Konya Akşehir'in Nasreddin Hoca Şenliği ilanlarına yer verilmesine tepki göstermiş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e "Bu yaptığınız Eskişehir'e ihanet değil midir" diye seslenmişti. Büyükerşen ise bunun ticari bir faaliyet olduğunu savunmuş ve yasal olarak bir sıkıntı yoksa ilanları yayınlamak zorunda olduklarını söylemişti. 

Sonrasında AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan da yaptığı açıklama ile yaşanan duruma ve Büyükşehir Belediyesi'ne tepki göstermiş, Büyükşehir Belediyesi'nin HDP'ye verdiği billboardları AK Parti'nin ilanlarına vermeyi reddettiğini hatırlatmıştı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise Akşehir'in ilanlarının yer aldığı billboardların Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olmadığı, HDP'nin ilanları ile ilgili ise tüm siyasi partilere billboardların yasal kurallar çerçevesinde tahsis edildiği savunulmuştu.

Hasan Burgaz'dan dikkat çekici hatırlatma 

Konuyla ilgili AK Parti Eskişehir Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz'dan dikkat çekici bir paylaşım geldi... 

Hasan Burgaz, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı olarak Büyükşehir Belediyesi'nin billboardları için 2021 yılında yaptıkları başvuruyu ve Büyükşehir'den gelen resmi cevabı belgeleriyle hatırlattığı paylaşımında, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin dün yapmış olduğu basın açıklaması sonrasında "Dezenformasyonu önlemek, doğrusunu anlatmak ve hafızaları yenilemek adına tekrar paylaşıyorum..! Samimi iseniz talebimiz aynen geçerlidir..!" ifadelerine yer verdi. 

İşte 2021'deki AK Parti'ni talep yazısı ve Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği cevap yazısı... 

Konuyla ilgili önceki haberlerimizi aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@