banner163

Hatay'a da bir Nabi Avcı gerek anlaşılan!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya Stadı yerine yapılacak Millet Bahçesi'nin altının otopark olması için çabalamasına rağmen belediye başkanlarının bununla ilgilenmemesinden dert yandı. Bu durum Eskişehir'de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nin altının otopark olmasını akıllara getirdi. Prof.Dr. Nabi Avcı'nın girişimleri ile Eskişehirlilerin "Millet Bahçesi'nin altı otopark olsun" talebi gerçeğe dönüşmüş, Eskişehir ilk ve en büyük yer altı otoparkına kavuşmuştu.

SİYASET 05.12.2022, 15:10 05.12.2022, 15:28
Hatay'a da bir Nabi Avcı gerek anlaşılan!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya Stadı yerine yapılacak Millet Bahçesi'nin altının otopark olması için çabalamasına rağmen belediye başkanlarının bununla ilgilenmemesinden dert yandı.

Bu durum Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesi ve Türk Dünyası Vakfı sayesinde Eskişehir'e kazandırılan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve altına otopark yapılmasını akıllara getirdi. Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Nabi Avcı'nın girişimleri ile Eskişehirlilerin "Millet Bahçesi'nin altı otopark olsun" talebi gerçeğe dönüşmüş ve Eskişehir ilk ve en büyük yer altı otoparkına kavuşmuştu.

antakyagazetesi.com'un haberine göre, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ile bir araya geldiği buluşmada çeşitli açıklamalarda bulundu. Vali Rahmi Doğan, Antakya Stadyumu yerine yapılacak Millet Bahçesi projesinde yer altı otoparkı da yapılması talebi konusunda belediye başkanlarının ilgisizliğinden yakındı. 

Hatay Valisi dert yandı: TOKİ ile görüşün, altına otppark yaptırın dedim, gitmediler, ilgilenmediler

Rahmi Doğan'ın, "Antakya eski stadı yerine yapılacak Millet Bahçesi, muhteşem bir proje. Ancak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a aylar önce, defalarca söyledim. Buranın altı otopark olsun diye. “Gidin, TOKİ ile görüşün, altına 45 dönümlük otopark yaptırın, o bölgenin otopark sorununu çözün” dedim. Gitmediler, yapmadılar, ilgilenmediler" dedi. 

Rahmi Doğan ayrıca, "Vakıflar İşhanı yeri konusu 3-4 yıldır belirsiz. Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Belediyesi anlaşamıyor. Sorunu çözme değil, sorunu öteleme peşindeler. Kendi kendime diyorum ki, “Siz, köprübaşındaki bu 1000 m’lik yeri 3-4 yıldır yapamıyorsunuz! Millet Bahçesi yeri olan 45 dönümde ortak proje ile nasıl otoparkyapacaksınız? Bu anlayışla tabi ki yapamazsınız" diye konuştu. 

Hatay'daki tartışma Eskişehir'e kazandırılan yer altı otoparkını ve Nabi Avcı'nın çabalarını akıllara getirdi 

Hatay'da yaşanan bu tartışmalar ve Vali Doğan'ın açıklamaları, Eskişehir'deki Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi yapılırken kente kazandırılan, Eskişehir'in ilk ve en büyük yer altı otoparkını da akıllara getirdi. 

Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesi sonrasında, yeni stadyumun Sazova'da yapılmasının kesinleşmesi ile eski stadyum alanı yerine ne olacağı konusu Eskişehir'de çok tartışılmış. Söz konusu yerin yeşil alan olacağına söz veren ve sözünü tutan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, Eskişehir'in en büyük ihtiyaçlarından biri olan otopark ihtiyacı konusunda da, yer altı otoparkı da yapılması konusunda girişimlerde bulunmuştu. 

Eskişehir Valiliği, Türk Dünyası Vakfı ve TOKİ'nin ortak protokolü ile hayata geçen Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nin altına diğer şehirlere de örnek olacak şekilde büyük bir yer altı otoparkı da yapılmıştı. 

Eskişehir'de eski stadyum alanı yerine yapılan Millet Bahçesi projesi Türkiye geneline de örnek olmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye genelinde eski stadyum yerlerine Millet Bahçesi yapılması talimatı vermiş, Türkiye genelinde Millet Bahçesi hamlesi başlamıştı. 

Kent merkezinde Eskişehir'in ilk ve en büyük yer altı otoparkı olan ve Türk Dünyası Vakfı tarafından işletilen otopark kent merkezindeki önemli sayıda otopark ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@