banner163

Hatipoğlu hakkında konuşan Akşener'e tepki! "Neden vekil yaptın o zaman!"

İYİ Parti'den istifa edip AK Parti'ye geçen Eskişehir Mlletvekili Nebi Hatipoğlu hakkında sert açıklama ve ithamlarda bulunan Meral Akşener'e tepki yağıyor! "Neden milletvekili yaptın o zaman!"

SİYASET 19.11.2023, 14:21 19.11.2023, 14:38
Hatipoğlu hakkında konuşan Akşener'e tepki! "Neden vekil yaptın o zaman!"

İYİ Parti'de, Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun istifa etmesi ve AK Parti'ye geçmesi sonrasında başlatan istifa silsilesi ve ortaya atılan çeşitli yolsuzklk iddiaları gündemdeyken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Nebi Hatipoğlu hakkında sert bir açıklama geldi. 

Akşener'den tepki çeken sözler!

Akşener'in İstanbul Şile'deki toplantıda Hatipoğlu ile ilgili söylediği sözleri, başta AK Partililer ve İYİ Partililer olmak üzere Eskişehir'de tepkiyle karşılanırken, "Ben kendisini tanımazdım" diyen ve Hatipoğlu'nun adını konuşmasında "Nebioğlu" diye yanlış söyleyen Akşener'in Hatipoğlu için "Zengin çocuğu, varlıklı aile şımarığı" gibi ifadelerde bulunması tepki çekti. 

Herkes soruyor:"O zaman Nebi Hatipoğlu'nu neden milletvekili yaptın!"

Akşener'in Hatipoğlu hakkındaki açıklaması Eskişehir ve diğer illerde de İYİ Parti'de yaşanan istifaları ve kamuoyunda gündeme gelen ciddi iddiaları gölgelemeye yönelik açıklamalar olarak yorumlanırken, Akşener'e "O zaman Nebi Hatipoğlu'nu neden milletvekili yaptı" tepkisi de gündeme oturdu. 

Hatipoğlu'nu seçimde birinci sıradan Eskişehir'de milletvekili adayı yapan ve milletvekili seçtiren Akşener, Hatipoğlu istifa edince "Saygı duyuyorum" demekle yetinmiş, ancak daha sonra İYİ Parti'den Hatipoğlu'na yönelik bir iftira kampanyası başlatılmıştı. Akşener'in son konuşması ve sözleri, İYİ Parti'de yaşanan gelişmelerle ilgili Akşener'deki panik havasının da tezahürü olarak yorumlanıyor. 

Akşener, Eskişehir'de büyük tepki toplayan açıklamasında şu ifadeler bulundu: "Ben Nebioğlu'nu hiç tanımam. Bir arkadaşımızın buyur gel demesiyle partimize geldi. Bu normal bir durum. Partiden ayrılırken bana geldi tebliğde bulundu. Bu da normal bir durum. Ben de son derece saygılı davrandım. Bir soru sordum. Niçin bize geldiniz, dedim. Ekonomik durumunuz çok iyiymiş, niçin milletvekili olmayı istediniz? Verdiği cevap şu: Ben zaten AKP'liydim, Murat Mercan'nın çok yakınıydım. Maddi manevi AKP'ye çok yardımım oldu ve Belediye Başkanı olmayı istiyorum. Siz AKP ve MHP ile ittifak yapıp beni aday göstermeliydiniz. Peki hangi patiye geçeceksiniz diye sorduğumda ise herhangi bir partiyle henüz görüşme yapmadığını söyledi. 4 gün sonra AKP'ye gitti. Bu arkadaşımız mecliste konuşurken partimiz hakkında dedi ki: "Bir sekreterin seo olduğu bir aile şirketi, İYİ Parti bir start-up partisi.  Bu bir zengin çocuğunun, bir varlıklı aile şımarığının, cumhuriyetin benim gibilere bahşettiği bu fırsat eşitliğini aşağıda gören bir zihniyetin ürünüdür. Bizim partimiz bir şirket değildir. Seçiyorsunuz oturuyoruz. Seçmiyorsunuz gidiyoruz. Bu arkadaşın şirketindeki bir sekreterin yarın eğitim alıp başarı sağlayıp bir yere gelmesi mümkün değildir."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@