Hatipoğlu'ndan Büyükerşen'e yanıt: Ben de ona güldüm

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun kendisi hakkındaki açıklamalarına sert çıkan Büyükerşen'e Hatipoğlu'ndan yanıt geldi: Ben de ona güldüm...

SİYASET 31.07.2023, 19:58 31.07.2023, 20:15
Hatipoğlu'ndan Büyükerşen'e yanıt: Ben de ona güldüm

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun yaptığı açıklamalar sonrasındaki tartışmalar sürüyor. Hatipoğlu'nun Büyükerşen hakkındai sözlerine de Büyükerşen'den sert cevaplar gelmişti. 

Büyükerşen'in sözlerine de Hatipoğlu'ndan yanıt geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklaması sonrasında Milli İrade gazetesine bir açıklama yapan Nebi Hatipoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 

Sözlerinin arkasında olduğunu tekrarladı

"Öncelikle şunu söylemeliyim ki; açıklamalarımın bazı odaklar tarafından çarpıtma ve bağlamından koparılma çabalarına şahit oluyorum. Ancak bu çabalar yersizdir. Ne dediğim gün gibi ortada. 2019 Yerel Seçimlerine CHP ile ittifak olarak girdik. CHP 11 tane Büyükşehir, onlarca metropol ilçe belediyesini bizim oylarımızla kazandı. Buna Eskişehir’de dahildir. Peki 2019’da İYİ Parti olarak biz hangi belediyeleri kazandık? Birkaç ilçe ve belde o kadar. Şimdi bu İYİ Parti adına hakkaniyetli bir ortaklık oldu diyebilir miyiz? Hayır diyemeyiz! Önümüzde 2024 Yerel Seçimleri var ve yine ittifaklar konuşuluyor. Ben de diyorum ki İYİ Parti hiçbir partinin arka bahçesi değildir. Eğer CHP’nin kafasında 2019’daki gibi bir senaryo var ise o zaman İYİ Parti adına diğer seçenekler de masada olmalıdır. Nedir bu seçenekler? Bir sağ ittifak modeli de olabilir bu veyahut tek başına seçime girme de olabilir. CHP kendi tabanının tam zıttı, Saadet, DEVA, GELECEK partileri ile ittifak yapabiliyor da ben niye ortak tabanlı olduğumuz AKP, MHP ile ittifak yapamıyorum? Neden tek başıma seçime giremiyorum? CHP ile işlevsiz partimize faydası değil zararı dokunan ortaklığa mecbur değiliz. Yapılacaksa da bu defa bir kazan-kazan modeli oluşturulmalıdır. Dediğim aynen budur ve sözlerimin de aynen arkasındayım"

"İlerleyen süreçte Genel Başkanımın alacağı her kararın arkasında duracağım"

"Tüm cümlelerimde İYİ Parti’nin menfaatleri adınadır. Sayın Genel Başkanım Meral Akşener’in yanında olmaktan ve İYİ Parti rozeti takmaktan duyduğum onuru da inanın kelimelerle ifade edemem. Son olarak tüm bu görüşler sadece ve sadece ben Nebi Hatipoğlu’nu bağlamaktadır. İlerleyen süreçte Sayın Genel Başkanım ve partimizin yetkili organlarınca alınacak her kararın da arkasında dimdik duracağımın bilinmesini isterim."

Büyükerşen'e yanıt: "Ben de ona çok güldüm"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e verdiği röportajdaki sözlerine de yanıt veren Hatipoğlu şöyle konuştu: ‘‘Sayın Hocam verdiği röportajda, ‘Belediyeyi yönetmem için akıl sağlığım yerinde’ demiş ya söyleyeyim hadi bende buna çok güldüm. Tapu devretmek istese kendisinden heyet raporu isteyecekler. Hala Büyükşehir Belediye Bakanı olma peşinde. Tüm Eskişehir’e sesleniyorum; evet Sayın Yılmaz Büyükerşen’in kentimize çok büyük ve sayısız hizmeti olmuştur. Bunu en iyi bilenlerdenim. Ancak ne yazık ki zamana yenilme diye bir kavram var. Hocamın son dönemi çok verimsiz geçti ve geçmeye de devam ediyor. Eskişehir diğer komşu illerin gerisinde kalmaya başladı. Bir kan değişikliğine acil olarak önümüzdeki seçimlerde ihtiyaç olduğu kanısındayım. Hocam da şunu bilsin ki Eskişehir’de çok büyük bir kesimde benim gibi düşünüyor. Ben sadece herkesin karnından konuştuğunu dillendirdim. 86 yaşında bir insana Eskişehir gibi dev bir metropol 2029 yılına kadar emanet edilir mi herkes elini vicdanına koyup konuşsun lütfen? Şimdi yani koskoca Eskişehir’i yönetecek bir tane mi vasıflı, birikimli insan yok?’’

"İddia ediyorum, bir de Yılmaz Hoca kendisi ve ailesinin mal varlığını bir açıklasa"

Hatipoğlu ayrıca açıklamasında, Büyükerşen’in kendisine yönelik, ‘Çok varlıklı birisi’ demesi konusunda da, "Ben ağzımda altın kaşıkla doğmadım. Ailemiz kent merkezindeki küçük bir dükkandan, dev bir sanayi kuruluşu doğurdu. Ama 3 nesil mücadele ve emekle. Ben de dişimle tırnağımla çalıştım. Bizim işimizin altında emek, harcanmış on yıllar yatar. Bütün Eskişehir'de bilir. Peki iddia ediyorum, bir de Yılmaz Hoca kendisi ve ailesinin mal varlığını açıklasa? Bakalım hangimiz daha zenginmiş bütün ülkede öğrense. Hani ben sanayici, o memur ya" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@