banner163

HDP'ye tepki yağıyor!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP'nin 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

SİYASET 24.04.2021, 14:49 24.04.2021, 15:16
HDP'ye tepki yağıyor!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, HDP Merkez Yönetim Yürütme Kurulu'nun 1915 olaylarına ilişkin "Ermeni soykırımı utancıyla yüzleşin" başlığıyla yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bizim uzun ve şanlı tarihimiz gurur kaynağımızdır. Sizin kısa ve kara tarihiniz ise utanç vesikalarıyla doludur. Sizin tarihiniz, bölücü terör örgütünün tarihidir. Sizi aziz milletimize havale ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da HDP'nin paylaşımına tepki göstererek "Tarihi gerçekleri çarpıtmak yerine sırtınızı dayadığınız PKK ve Asala terörü utancıyla yüzleşin" mesajını paylaştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "PKK adlı katliam şebekesinin insanlarımıza dönük katliamlarıyla yüzleşin. PKK’nın yakın coğrafyamızdaki her dinden ve etnik gruptan insanlara dönük katliamlarıyla yüzleşin. Bu söyledikleriniz doğru değil. Durduğunuz yer doğru değil. Çünkü bağlı olduğunuz yer insani değil. Tarihi çarpıtarak sadece kendi tarifinizi ifade etmiş olursunuz. Bu kadar hassas bir konuda bu kadar yıkıcı siyaset yine sizden çıktı. Yaptıklarınız herkese ve her şeye haksızlık ve saygısızlıktır. Nerede bir yıkıcı siyaset varsa ilk destekçisi siz oluyorsunuz. Söylediğiniz şey bir tarih tezi değil, bir siyasi analiz değil, bir siyasi iddia bile değil. Söylediğiniz şey sadece ASALA ve PKK arasındaki ilişkinin sözcülüğünden ibarettir. Asıl utanılması gereken budur." 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise yaptığı açıklamada "İddia edildiği gibi 1915 olaylarının soykırım olarak tanımlanabilmesi için hukukta öngörülen şartların hiçbiri mevcut değildir. Ne zaman hasımları Türkiye aleyhine bir tavır içine girse HDP onlarla hareket ediyor. ABD'nin 2021'de alacağı siyasi tutum, değişikliğin özde değil yalnızca yeni yönetimin tavrında olduğunu ortaya koyacak. Ermeni tarafının tarihi gerçeklere aykırı olarak kabullendiği ve diğer ülkelere kabul ettirmeye çalıştığı söylem, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi çabalarına gölge düşürmektedir." dedi

HDP Türkiyeli gibi konuşmuyor 

HDP, Türkiye'de hukuken kurulmuş siyasi parti olmasına rağmen Türkiyeli gibi konuşmuyor. Bizim tarihimizin hiçbir dönemine dair utanacağımız, duyduğumuzda başımızı önümüze eğdirecek bir sıkıntımız söz konusu değildir. Gazetelerde yer alan habere göre ABD'de geçtiğimiz yıl kongredekine benzer şekilde ABD'nin soykırım konusunda ifadeler kullanacağı gibi haberler var. Bunun tamamen siyasi bir karar olduğunu söylemeliyim. En son 1981'de Ronald Reagan bu ifadeyi kullanarak açıklama yapmıştı. Yeni yönetimin önemli arşiv çalışmaları yapıp da bir fikir sahibi olduğuna inanan yoktur. Türkiye-ABD ilişkilerinin gelmiş olduğu noktanın da burada kullanılmış olduğunu düşünüyorum. Türkiye bu tür açıklamalardan bir zarar görmüş müdür? Türkiye bir zarar görmemiştir. Bu konunun tarihçiler tarafından tartışılması lazım.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@