banner163

İsmail Saymaz: Büyükerşen'in yaşı 86... Eskişehir'in gerilediği konuşuluyor

Gazeteci İsmail Saymaz, Eskişehir ve Yılmaz Büyükerşen'in yeniden adaylığı konusunda çeşitli yorumlarda bulundu...

SİYASET 04.08.2023, 12:26 05.08.2023, 15:43

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'de Ersan Şen ile birlikte yaptığı programda, Eskişehir ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yeniden adaylığı konusunda çeşitli yorumlarda bulundu. 

"Büyükerşen'e saygı, hürmet var, ama yaşı 86..."

İsmail Saymaz, "Eskişehir'de şöyle bir durum var. Yılmaz Büyükerşen'e çok saygı var, hürmet var. Şehri onun imar ettiğini düşünüyorlar, ki öyle... Ancak tabii yaşı 86... Ve 5 yıl daha Eskişehir'i yönetecek. Dolayısıyla bu Eskişehir'de tartışma konusu oldu" dedi.

"Eskişehir'de gelişimin durduğu ve şehrin şu an gerilediği konuşuluyor"

İsmail Saymaz, "Eskişehir'in şu an gelişmesinin durduğu, diğer şehirlere şu an gerilediği ifade ediliyor. Eskişehir nüfusun hareketli olduğu bir yer, üniversiteler var, sürekli bir genç nüfus popülasyonu var" diye konuştu.

"AK Parti'nin çıkaracağı adaya bağlı tepki oyları gelebilir"

Saymaz ayrıca, "Ve de tekrar adaylığı durumunda İYİ Partililer büyük bir ölçüde oy vermeyecekler. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi beyin itiraz ederken köşeli cümle kurması biraz ondan. İYİ Parti ile belediye yönetimi arasında bir gerilim var. Hatta İYİ Parti diyor ki, belediye bizi görmüyor, yok sayıyor. Dolayısıyla AK Parti'nin çıkaracağı adaya bağlı olarak bir tepki oyu gidebilir. Dolayısıyla Yılmaz Büyükerşen bu seçime o kadar rahat giremeyebilir. Kaldı ki Yılmaz Hoca şöyle bir tutum benimsedi. 'Normalde ben aday olmayacaktım ama şu an CHP'deki tartışma nedeniyle aday olmam gerektiğine inandım" dedi. Tabi kendi tercihi... Ama orada Ahmet bey (Ahmet Ataç), hem de Kazım Kurt ikisi de başarılı belediye başkanları... İkisi de şehri yönetecek vasıfta insanlar. O nedenle ben Eskişehir'de risk olduğunu düşünüyorum. Bunu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da söylüyor. Tabii bu illerdeki seyir AK Parti'nin kimleri aday göstereceğine bağlı olarak da değişecek" dedi. 

Yorumlar (2)
Erdem 9 ay önce
Hepsinin gitmesi lazım,makamlar ilelebet olmamalı,daha başarili insanlar eminim olacaktır.Hepsi yaşinı başını aldı,görev körluğü ve şişik egolarda cabası.Koskoca Eskişehirde birtek onlarmı var? yeter artık,herseyden önce ayıp,yaş ortalaması 70 in üzerinde,mezara kadar kalmalarımı gerekiyor,yeni insanların ve yeni vizyonların önüne sadece kendi egoları için geçip zorla kendilerini seçtiriyorlar.Demokrasi ve çağdaşlik bumudur? Tabi köşelerinde oturmak ,itibar kaybı ve popülariteden vazgeçmek kolay değil, ama belediyecilikte emekli işi değil maalesef,tutturmuşlar bir düzen gidiyor,dalkavuklar da çok nasıl olsa,kendilerine destek sağladikları gençlik kesimine yol açmak hiç akıllarına gelmiyor,makam mevki hırsı bu denli yüksek olunca
Olgun 9 ay önce
Keşke gitse, herşeyden önce kendisi için gitse

Gelişmelerden Haberdar Olun

@