banner163

İtalya'da işçilerden Filistin'le dayanışma! O gemiye silah yüklemeyi reddettiler

İtalya'da, liman işçileri İsrail'e silah sevkiyatı yapacağı belirtilen bir gemiye yükleme yapmayı reddetti...

SİYASET 16.05.2021, 15:16 16.05.2021, 15:30
İtalya'da işçilerden Filistin'le dayanışma! O gemiye silah yüklemeyi reddettiler

İtalya’da Unione Sindacale di Base sendikasına bağlı liman işçilerinin İsrail'e silah sevkiyatı için Livorno Limanı'na gelen "Asiatic Island" adlı gemiye yükleme yapmayı reddettikleri belirtildi. LeftVoice’ün haberine göre gemi limandan ancak başka işçilerin bulunması ve yükleme yapılmasıyla ayrılabildi. 

Sendika tarafından yapılan açıklamada, Cenova Otonom Liman İşletmeleri Kolektifi’nin ve WeaponWatch kuruluşunun hazırladığı rapor sayesinde geminin İsrail'e silah taşıyacağını öğrendikleri ifade edilerek, "Livorno Limanı, Filistin halkına yönelik katliamın suç ortağı değildir" denildi.

"Katliama ortak olmayacağız" 

İsrail'in yaptığı saldırılarda sivilleri hedef aldığına dikkat çeken sendika Ashdod limanına ulaşacak silah ve patlayıcıların da Filistin halkını öldürmek için kullanılacağını, Livorno'da Filistin halkıyla dayanışma için yapılacak eylemlere de destek verdiklerini ifade etti. 

Sendika, Gazze'nin bombalanmasının derhal durdurulması ve işgal altında yaşayan Filistin evlerinin kamulaştırılmasına son verilmesi çağrısında bulundu. 

Liman işçileriyle bir bilinçlendirme kampanyası da başlattıklarını aktaran sendika, katliama ortak olmayacaklarını söyledi.  Sendikalı işçilerin yüklemeyi reddettiği gemi, diğer işçiler tarafından yüklemesi yaptırılarak Napoli'ye doğru yola çıktı.

İtalya’daki liman işçileri sendikaları, İsrail’e askeri malzemelerin gelmesini önlemek için limanlarına gelen sevkiyatlar hakkında daha fazla bilgi toplamaya çalışıyor. 

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre de, İsrail'e silah taşıyan gemi 2007 yılında İstanbul'da, şu an Turkon Holding'e ait olan Sedef Gemi İnşaatı A.Ş. tarafından yapıldı. 2013 yılından 2016'ya kadar "Murat K" adıyla, 2016'dan 2018'e kadar da "M V Murat K" adıyla taşımacılık yapan gemi, 13 Mart 2018'den itibaren ise "Asiatic Island" adını kullanıyor. Bir dönem Hamburg merkezli Kalkavan Shipmanegement tarafından işletilen gemi şu anda Singapur bandıralı ve sahibi olarak Asiatic Island Shipping PTE. LTD. görünüyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@