İYİ Parti'nin Eskişehir'deki oy hedefi ne? "Gönlümüzden geçen aday..."

İYİ Parti Eskişehir İl Teşkilatı düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Sayın ve İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil açıklamalarda bulundu. 

SİYASET 24.09.2022, 02:00 24.09.2022, 08:45
İYİ Parti'nin Eskişehir'deki oy hedefi ne? "Gönlümüzden geçen aday..."

İYİ Parti İl Teşkilatı yöneticilerinin gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Sayın ve İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil yaptığı konuşmada, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, "Gittiğimiz yerlerde insanların tepkileri bizi daha da şevklendiriyor. Göreve geldiğimizden beri sürekli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Eskişehir halkının iyi gününde de, kötü günlerinde de yanlarında olmaya çalışıyoruz. Festivallere de katılıyoruz, cenazelere de... Gördüğümüz herkese Genel Başkanımızın selamlarımızı ilettik. Anıtkabir’i ziyaret ettik. İYİ Parti'nin hem Eskişehir’de hem de Türkiye’de birinci parti olacağına inanıyoruz" dedi. 

"Yüzde 25'in üzerinde oy alacağımızı düşünüyoruz"

Emine Edizgil, "Yüzde 25’in üstünde oy alacağımızı düşünüyorum. Dün Erenköy mahallesini gezdik. Esnaf kepenk kapatmış, birçok esnafı gezdik. Sığınmacılar esnaf olmuş. Sığınmacılardan çok yakınılıyor. 12 bin nüfusun 2 bini sığınmacıymış. İnşallah sığınmacıları İYİ Parti iktidarında iki yıl içinde kendi ülkelerine göndereceğiz. Bu konuda partimiz de çalışmalar yapıyor" dedi. 

"Sayın Genel Başkanımız Başbakan olacağım diyor ama biz onu Cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz"

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Sayın da yaptığı konuşmada, "Şu anda Cumhurbaşkanlığı adaylığı için çeşitli isimler zikrediliyor. Şahsi görüşümü söylüyorum. Genel Başkanımızın önderlik etmesini bekliyor, arzu ediyorum. Kendisinden beklentimiz bu yöndedir. Sayın Genel Başkanımız Başbakan olacağım diyor ama biz onu cumhurbaşkanı yapmak için daha fazla gayret gösterelim. Dillendirelim de. Farklı düşünen siyasi partiler var ama 6'lı masa içerisinde aklı selimler de var. Bunları biliyoruz. Bunlar sayın Meral Akşener'in aday olmasını istiyorlar. Biz de onun aday olmasını istiyoruz. Kendisi bu konuda kararsız veya başbakan olmak istiyor. İlla ki süreci iyi yönetmek için sayın genel başkanımızın elini taşın altına sokması lazım. İkinci dönem gönül rahatlığyla cumhurbaşkanlığını Kılıçdaroğlu'na gönül rahatlığıyla ikram edebiliriz. Ama şu anda Türkiye'nin bu geçiş döneminde Meral Akşener'e çok ihtiyacı var" dedi. 

"Gönlümüzde geçen Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olması"

Emine Edizgil de, "Bizim gönlümüzden geçen Genel Başkanımız Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. Hepimizin temennisi bu. Kendisi ben Başbakan olmak istiyorum diyor. Bu görüşüne de saygı duyuyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@