İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan Nebi Hatipoğlu açıklaması!

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun çok tartışılan o sözleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SİYASET 31.07.2023, 18:27 31.07.2023, 18:38
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan Nebi Hatipoğlu açıklaması!

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile ilgili soruyu da yanıtladı. 

Nebi Hatipoğlu'nun "İYİ Parti'nin yerel seçimlerde CHP ile ortak hareket etmesine şahsi görüşüm olarak karşıyım. AKP-MHP ile ittifak yapılabilir" sözlerine ilişkin, "Bu görüş milletvekilimizin kendisine ait bir görüştür, partimizin kurumsal kimliğini temsil etmemektedir" dedi.

"Bu görüşler kendisine aittir, bizi temsil etmiyor"

Zorlu, şunları söyledi: "Bu görüş tamamıyla milletvekilimizin kendisine ait bir görüştür, partimizin kurumsal kimliğini temsil etmemektedir. Zira bizim iki temel özelliğimiz var. Böylesine stratejik ve bir seçim sürecini etkileyebilecek nihai bir konuda yetkili kurullarımızın görüşlerini alarak kararlarımızı şekillendiririz. Bu şekillendikten sonra da kurumsal görüşümüzün açıklandığı merciler bellidir, dolayısıyla bu görüşler sadece kendisine aittir. Bizi temsil etmiyor."

"Yerel seçimlere kendi adaylarımızla girebilmenin arayışı içerisindeyiz"

Zorlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki duruşunun herkes tarafından çok merak edildiğini söyleyerek, "Çünkü bugün ülkemizin yaşadığı bu kıskaç siyasetinde, bu sıkışmışlık içerisinde Türkiye'yi merkezine alarak büyüyebilecek yegane parti İYİ Parti'dir. Sekiz ay sonra yapılacak yerel seçimlere kendi adaylarımızla kenetlenerek girebilmenin, milletimizin karşısına çıkabilmenin arayışı ve bunların sorumluluğu içerisindeyiz" diye konuştu. 

Seçim işbirliğinin taktiksel bir mesele olduğunu ve bugünden bununla ilgili bir şeyin söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Zorlu, "Bugünden hiç kimse İYİ Parti'ye asimetrik bir dayatma, bu konuda bir baskı yapmaya kalkmasın. Böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz. Milletimizle buluşarak bu seçimlerin parlayan yıldızı olacağız" dedi.

Hatipoğlu da açıklamayı yorumsuz olarak twitter'da paylaştı

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'ni resmi twitter sayfasındaki Kürşad Zorlu'nun açıklamasının videosunu kendi hesabından yorumsuz olarak retweet'lemesi de dikkat çekti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@