banner163

Jale Nur Süllü'den Nebi Hatipoğlu'na Büyükerşen cevabı!

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'den İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'na Büyükerşen cevabı: "Eskişehir seçmeni kendi ittifakını kendi yapar"

SİYASET 10.08.2023, 14:37 10.08.2023, 14:45
Jale Nur Süllü'den Nebi Hatipoğlu'na Büyükerşen cevabı!

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi, Eskişehir gündemine ve İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen arasında başlayan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yaşanan gerginlik ve Nebi Hatipoğlu'nun son açıklamaları ile ilgili Jale Nur Süllü,"Yılmaz Hocamızın şehir için nasıl bir değer taşıdığını bilmeyenler Yılmaz hocama çattıklarında ünleneceklerini çok düşündü. Böylelerini çok gördük. Özellikle Yılmaz hocamı davalarda yargılatma peşine düşenleri mi gördük, Yılmaz Hocamın yaşını ima etmeye kalkıp yerel seçimlerde koş Hasan koş gençliğini görsün diyenleri de gördük bu şehirde. Belediyenin kapılarına birilerini dayatıp bağırtanları da gördük. Koskoca dağdan bir parça kopartıp toz kaldırmaya çalışan çok kişiyi gördük. Ve her biri ne yazık ki yok olup silinip gittiler, her seferinde de boylarının ölçüsünü aldılar" dedi. 

Jale Nur Süllü, "Hiçbiri Eskişehir’i ve Eskişehirlileri tanımıyordu. Eskişehirli seçmenin sağduyusunu vefasını bilmiyordu. Ben her zaman Eskişehirli seçmenin sağduyusuna güvendim. Bugün sözü edilen ittifaklar yokken, hatta bugün sözü edilen bazı ittifak partilerinin adları bile yokken biz bu şehirde seçimleri kazandık. Hele hele AKP’nin en güçlü olduğu dönemlerde de seçimleri kazandık. Ve AKP’nin en güçlü dönemlerinde her sefer belediye başkanlarımız oylarını arttırarak seçimleri kazandı.  Dolayısıyla hiç kimse kusura bakmayacak, böyle göz kırpıp birilerine şirin görünmek adına Eskişehirlilerimizin oy takdirini ittifaklarla yönlendirilmeye çalışması konusunda sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Bu şehir 25 yıldır, 25 yıl öncesinde hiç olmadığı şekilde bir şehir haline geldi. Bir turistin yolunu kaybetse uğramayacağı bir şehirken sokaklarında turistlerin gezdiği bir şehir haline geldi" diye konuştu. 

"Üne kavuşmak, ön plana çıkmak için..."

İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil ve İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun dün yaptıkları açıklamaları da eleştiren Jale Nur Süllü, "Gülüp geçilecek şeyler gibi laflara gerçekten üzülüyorum. Siyaseti vatandaşımıza hizmet olarak gördük. Hiçbir zaman polemik konusu yapmadık. Kişilerin gelip geçici olduğunu biliyoruz, bugün bizler varız yarın olmayacağız. Bu şehirde iyi anılmak, değerlerine sahip çıkmak yönünde her birimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor. Bunları üne kavuşmak ön plana çıkmak için ortaya hiçbir zaman atmadık. Bu tür siyaset yapılmasına her zaman karşıyım. Siyaset nezaket kuralları içerisinde yapılmalı.  Eskişehir’in değerlerini koruyacağız, kimsenin kendi ikbali uğruna bunları kullanmasına, birilerine göz kırparak bir takım şeyleri ön plana çıkarmasına izin vermeyeceğiz bu şehirde herkes bunu iyi bilmeli” dedi. 

"Yılmaz Hocamız gerekenleri söylemiştir"

Jale Nur Süllü ayrıca, "Bazı insanlar Yılmaz Hocaya sahip çıkmak adına yalnız bırakıldığı endişesine kapıldı. Oysa Yılmaz hocamız hizmetleri ve siyaseti ile sahip çıkılacak ya da savunulacak kadar zayıf, hafif ve sığ değildir. Asla bu konuda kendisinin önüne geçmeyiz. Kendisi de gerekenleri söylemiştir . Bunu tartmak ve değerlendirmek de halkımıza düşer. 25 yıldır halkımız bu görevi son derece başarıyla yerine getirmektedir. Biz neyle karşılaşırsak karşılaşalım geçmişte de asla siyasi nezaketimizi bozmadık, asla farklı siyasi partilerle ya da seçilmişlerle polemiğe girmedik, girmeyiz. Eskişehir’de kalıcı siyaset yapmayı düşünenlere özellikle tavsiye ederim. Herkes siyasi olarak halka hizmet etmeye odaklansın ve bu yolda yürüsün” dedi.

"Eskişehir seçmeni kendi ittifakını kendi yapar"

Jale Nur Süllü, "Eskişehir seçmeni çok farklıdır. Vatandaş zaten yerel secimde kendi ittifakını yapıyor. Eskişehir seçmeni kendi ittifakını kendi yapar. Kararı halk verecek. Eskişehir’de seçim kaybedeceğimizi düşünmüyoruz" dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@