Jale Nur Süllü: Lületaşı zorda

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Beyazlatın Mahallesini ziyaret etti, lületaşı sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

SİYASET 08.02.2021, 12:53
Jale Nur Süllü: Lületaşı zorda

Afyonkarahisar’daki çalışmalarının ardından Eskişehir’e dönen CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Tepebaşı İlçesi Beyazaltın mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. 

Çiftçinin yeterli desteği alamadığını savunan Jale Nur Süllü, “Gündemden düşmeyen termik santral projesinin en çok etkileyeceği yerleşim alanlarından biri olan Beyazaltın’da hemşerilerimizle projenin son durumunu, yanlış tarım politikaları yüzünden bitmek üzere olan hayvancılığı, süt üretimini, tarımı ve mahalleye ismini veren Beyazaltın Lületaşı ocaklarını, nesli tükenmek üzere olan lületaşı emektarlarının yaşadığı sorunları konuştuk. Beyazaltın’da hayvancılık yapan hemşerilerimiz bir yandan elinde avucunda kalan hayvanlarına sahip çıkmaya çalışırken diğer yandan artan maliyetlerle zarar ediyor. 2021 bütçesinde çiftçi için mazot desteği 2020’ye göre 177 trilyon lira daha az. Gübre için 52 milyon lira, hayvancılık destek ödemeleri için 558 milyon lira daha az” dedi.

“Turist sayısındaki düşüş satışları da etkiledi”
 Eskişehir’in önemli simgelerinden biri olan Lületaşı’na hayat veren ustalar ile bir araya gelen Süllü, “Dünya lületaşı rezervlerinin büyük bölümünü bulunduran şehrimizde her geçen yıl yeni usta yetişmediği için yaşam mücadelesi veren lületaşı sektörü, pandemi sebebiyle de zor günler yaşıyor. Yerin yaklaşık 300 metre derinliğinde başlayan ve tecrübeli ustaların ellerinde şekillenen lületaşı ürünleri de küresel salgından nasibini almış. Şehre gelen turist sayısında yaşanan düşüşten satışlar da etkilenmiş durumda. Ülkemizi dünyaya tanıtan binlerce yıllık geleneği devam ettiren ustalar geçim sıkıntısı sebebiyle lületaşına dert işler olmuş” dedi. 
 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@