Kazım Kurt'a bir tepki de Ömer Zeydan'dan geldi!

"TOBB Yassıada'da kumarhane kuruyor" iddiasında bulunan Kazım Kurt'a, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan'dan da tepki ve cevap geldi...

SİYASET 09.01.2021, 17:02 09.01.2021, 19:25
Kazım Kurt'a bir tepki de Ömer Zeydan'dan geldi!

Eskişehir'de, Odunpazarı Belediye Meclisi'ndeki konuşmasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni esnafa destek vermemekle suçlayan ve "TOBB Yassıada'da kumarhane kuruyor" iddiasında bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a tepkiler sürüyor. 

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş'ın Kazım Kurt'a yönelik sert açıklaması ve kınamasının ardından, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan da yaptığı açıklamada Kazım Kurt'a tepki gösterdi ve Kazım Kurt'un iddiasının aksine Yassıada'da neler yapıldığını açıkladı... 

"TOBB adını kumarhane ile anmak en hafif tabirle abesle iştigaldir"

Ömer Zeydan, yaptığı açıklamada "Şehrimizin saygın medya kuruluşlarından olan “MedyaMidas” ta takip ettiğim ve üzüntüyle karşıladığım bu haber nedeniyle bir açıklama yapma gereği duydum. Harcamaları 5174 sayılı yasa ile belirlenmiş ve sınırlanmış olan çatı kuruluşumuz TOBB adını bir kumarhane yatırımı ile birlikte anmak en hafif tabiriyle abesle iştigaldir. Bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz ve belkide siyaseten yapılmış olan bu ifade gerçekleri yansıtmaktan son derece uzaktır" dedi. 

"Kültürel mirasa sahip çıktık, restore ettik"

Zeydan, "TOBB olarak Yassıada’da yapılan iş özetle şöyledir; yaklaşık 103 bin metrekare olan Yassıada üzerinde, ihtiyaç halinde ziyaretçilerin konaklamasına imkân veren bir otel, 600 kişilik kongre merkezi ve 4,193 metrekarelik demokrasi müzesi inşa ettik.  Ayrıca   27 Mayıs darbesinden sonra kurulan düzmece mahkemede yargılamaların yapılmış olduğu spor salonunu ise bir müzeye dönüştürdük. 
Yıllarca bakımsızlıktan ve terk edilmişlikten dolayı harabeye dönüşen, tarihi ve kültürel miraslarımıza da sahip çıktık. Onları restore ettik. 62 bin metrekareyi, yapısal ve bitkisel peyzaj alanı yaparak, doğaya ve çevreye duyduğumuz hassasiyeti de gösterdik. 388’i ağaç olmak üzere 20 binden fazla yeni bitki dikildi. Yaptığımız bu çalışmalarla Yassıada, daha yeşil ve estetik bir görünüme kavuştu ve Türk turizmine kazandırıldı" dedi. 

"Bozcaada da öyle bir yatırım faaliyeti yoktur"

Ömer Zeydan, "Sayın Belediye Başkanı Kazım Kurt’un meclis toplantısındaki ifadesinde adı geçen Bozcaada’da ise TOBB'nin herhangi bir yatırım faaliyeti yoktur. Ayrıca içinde bulunduğumuz pandemi sürecinin en başından beri  365 Oda ve Borsa’sıyla TOBB tüm imkanlarını seferber ederek sağlanan ve devam eden  tüm destek ve tedbirlerle özel sektörümüzün yanında yeralmıştır. Bu kapsamdaki faaliyetlerini halen yoğun bir şekilde sürdürmektedir.  TOBB sağ elin verdiğini sol el bilmez anlayışı ve 365 Oda ve Borsa’ları vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine yapmış olduğu gıda destekleri, öğrencilerimize yönelik kırtasiye ve giyim yardımı, öğrenci bursları,halen devam eden 81 ile 81 okul yapımı, uzaktan eğitime katkı amaçlı öğrencilerimize 30.000 adet klavyeli tablet hediyesi, ülkemizin çeşitli lokasyonlarındaki kültürel ve tarihi varlıklarının restorasyonları gibi bir çok sosyal faaliyetleri ise asla göz ardı edilemeyecek boyutlardadır" diye konuştu. 

Ömer Zeydan ayrıca, "Kara gümrük kapılarımızın dünyayada örnek gösterilecek şekilde TOBB tarafından düzenlenmesi ve işlevlerinin artırılması, TOBB ‘nin Türkiye’nin otomobili TOGG projesindeki önderliği, Sayın Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ABD’nin Şikago bölgesinde dün açılışını yaptığı ve bir ilk olan “Türkiye Ticaret Merkezi”(TTM) gibi girişimler ise dünyayı kıskandıracak düzeyde ve hemen aklıma geliveren birer ekonomik faaliyetlerdir. Bunlara ilave edebileceğim daha bir çok olgunun varlığını kamuoyuna saygıyla duyururum" dedi. 

Kazım Kurt ne demişti? İşte tepki çeken o açıklama... Okumak için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@