Kazım Kurt'a büyük tepki! Kırım sürgünü anmasını mitinge çevirdi

18 Mayıs 1944 Kırım Sürgünü'nde hayatlarını kaybeden Kırım Türkleri Eskişehir'de tören ve programlarla anılırken, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yaptığı paylaşım büyük tepki topladı ve saygısızlık olarak nitelendirildi.

SİYASET 19.05.2023, 13:24 19.05.2023, 13:36
Kazım Kurt'a büyük tepki! Kırım sürgünü anmasını mitinge çevirdi

18 Mayıs 1944 Kırım Sürgünü'nde hayatlarını kaybeden Kırım Türkleri Eskişehir'de tören ve programlarla anılırken, kendisi de Kırım Tatarı olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yaptığı paylaşım tepki topladı ve hayatını kaybedenlere büyük bir saygısızlık olarak nitelendirildi. 

Eskişehirliler ve Kırım Tatarları, 1944 Kırım Sürgünü'nde hayatını kaybeden Kırım Türlerini anarken, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan şoke eden bir paylaşım geldi. 

Emek Mahallesindeki Alpu Kırım Tatarları Derneği'ndeki Kırım sürgünü anasına katılan Kazım Kurt'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Emek Mahallesindeki Alpu Kırım Tatarları derneğinde 18 Mayıs sürgününü andık. Haa bu arada söz verdiler, Kemal Kılıçdaroğlu’nu kazandıracaklar…" ifadelerine yer vermesi büyük tepki topladı. 

Özellikle Eskişehir'deki Tatar vatandaşlar, tarihin en acı olaylarından birinin siyasete alet edildiğini ve bu paylaşımı kınadıklarını söylerken, Kurt'un bu paylaşımı hayatını kaybedenlere büyük bir saygısızlık olarak nitelendirildi. 

Kazım Kurt yaptığı bu paylaşımdan sonra bir paylaşımda daha bulundu ve "Alpu Kırım Tatar Derneği söz verdi oylar Kemal’e" ifadelerine yer verdi. Söz konusu paylaşımlar büyük tepki topladı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@