banner163

Kazım Kurt'a Şenol Durur'u şikayet için mi gittiler?

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Eskişehir Kadın Meclisleri temsilcileri, kadın muhtarı dövmekten iki ayrı davada ceza alan ve cezası kesinleşen Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'u bu görevde tutmaya devam eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ziyaret etti...

SİYASET 04.04.2021, 16:18 05.04.2021, 12:56
Kazım Kurt'a Şenol Durur'u şikayet için mi gittiler?

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Eskişehir Kadın Meclisleri temsilcileri, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti.

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ziyarete temsilciler Belemir Niğdelioğlu, Beren Melis Göçmen, Ceren Cihan, Öznur Gürbaş ve Ebru Özkan'ın katıldığı belirtildi. 

Belediyeden yapılan açıklamada, ziyarette İstanbul Sözleşmesi'nin konuşulduğu belirtildi, Kazım Kurt'un, "Kadına yönelik şiddet dünya tarihi için kara bir lekedir" sözlerine yer verildi. 

Kadın muhtarı dövmekten iki ayrı ceza alan Şenol Durur'u şikayet mi ettiler?

Öte yandan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'un kadın muhtarı dövmekten ve şiddet uygulamaktan iki ayrı davada aldığı kesinleşmiş cezası olması ve buna rağmen görevine devam etmesine tepkiler de sürüyor. Kadın Cinayetlerini ve Durduracağız Platformu ve Eskişehir Kadın Meclisleri temsilcilerinin, Şenol Durur'un kadına şiddet uygulamaktan ceza almış olmasına rağmen görevine devam etmesini Kazım Kurt'a şikayet edip etmedikleri de merak konusu oldu. 

Meclis toplantısında Özlem Yalçın'ın sorusuna yanıt verememişti 

Son olarak gerçekleşen Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında AK Partili meclis üyesi Özlem Yalçın, Şenol Durur'u bir kez daha gündeme getirmiş ve Kazım Kurt'a bir önceki toplantıda "Henüz kesinlemiş ceza yok" sözlerini hatırlatmıştı. Yalçın, Kazım Kurt'un bu sözlerinin doğru olmadığını öğrendiklerini belirterek, Şenol Durur hakkındaki cezanın kesinleşmiş olduğunu söylemiş ve Şenol Durur'un görevinden alınıp alınmayacağını yeniden Kazım Kurt'a sormuştu. Meclis toplantısında her konuda uzun uzun konuşan Kazım Kurt bu soruya cevap vermemiş, toplantı bitiminde Yalçın bir kez daha hatırlatmıştı. Kazım Kurt'un, "Senin soruna cevap yok" diyerek soruyu geçiştirmesi ve cevap vermemesi büyük tepki toplamıştı. 

Kazım Kurt bu sözünü de tutmayacak mı?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, geçtiğimiz aylarda imzaladığı toplu sözleşmede, kadınlara ve ailesine şiddet uygulayan belediye persnelinin iş akdinin feshedileceğinin sözünü vermiş ve buna ilişkin konulam maddeyi de imzalamıştı. Kazım Kurt şimdi bu sözünü tutacak mı, tutmayacak mı halen kamuoyunda merakla bekleniyor... 

Kazım Kurt doğruyu söylememiş... Özlem Yalçın duvara sordu! Okumak için tıklayın... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@