Kazım Kurt: CHP'de herkes hesabını doğru yapmalıdır

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in o sözleri ile ilgili konuştu...

SİYASET 24.07.2023, 15:07 24.07.2023, 15:14
Kazım Kurt: CHP'de herkes hesabını doğru yapmalıdır

CHP'de tartışmalar ve Kılıçdaroğlu - İmamoğlu kavgası alevlenirken, Büyükerşen ve Kazım Kurt'un daha önce yaptıkları açıklamalarla başlayan gerginlikte de yeni bir gelişme daha yaşandı. 

Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Kazım Kurt, Büyükerşen'in son açıklamaları hakkındaki sorulara da cevap verdi. 

"Bölünme diye bastırmaya çalışmak doğru değil"

Yılmaz Büyükerşen'in "CHP’yi bölmek, parçalamak istiyorlar" sözleri hatırlatılan Kazım Kurt, "CHP'yi şimdiye kadar kimse bölemedi, inşallah bölünmez. CHP içindeki siyasi tartışmaları bölünme adı altında bastırmaya çalışmak doğru bir yaklaşım değildir. Biz kongre sürecinin başladığı dönemde, genel başkanın da tüzük tartışmasını açtığı bir dönemde herkes CHP ile ilgili düşüncelerini anlatabilir. Bundan bölünme değil, bütünleşme çıkar. Ben ona katılmıyorum" dedi. 

"Ben zaten söylemiştim... Herkes hesabını doğru yapmalıdır"

Kurt, Büyükerşen'in "İttifak sağlanamazsa yerel seçimlerde işimiz zora girer" sözleri ile ilgiliyse "CHP’de hassas bir dönenden geçiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi seçim sonuçlarını düzgün okumalıdır. Seçim sonuçlarındaki yorum, tahlil hatası bize gelecek seçimleri kaybettirir. Bizde yıllardan beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin kaybettiği seçimlerden sonra doğru bir değerlendirme yapmadığı için bugünkü sonuçları aldığını iddia ediyoruz. Yılmaz Hoca’mın düşüncesi benim de düşüncemdir. Ben zaten daha önce onu söylemiştim. Herkes hesabını doğru yapmalı” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@