Kazım Kurt: Engelleniyoruz deme lüksümüz olmadığını biliyoruz

Yıllardır birçok projede "engellendiğini" öne süren, hatta bu iddialarını kitaplaştıran Kazım Kurt'tan dikkat çeken açıklama: "Engelleniyoruz deme lüksümüz olmadığını biliyoruz..."

SİYASET 19.04.2021, 21:46 19.04.2021, 22:00
Kazım Kurt: Engelleniyoruz deme lüksümüz olmadığını biliyoruz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2020 faaliyet raporunun görüşmeleri sırasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan şaşırtan bir açıklama geldi... 

"Engelleniyoruz deme lüksümüz olmadığını biliyoruz... Bu işleri çözmek üzere göreve geldik"

Yıllardır birçok projede "engellendiğini" öne süren, hatta seçim öncesinde bu iddialarını kitaplaştıran Kazım Kurt'tan dikkat çeken bir açıklama geldi, "Engelleniyoruz deme lüksümüz olmadığını biliyoruz... Bu işleri çözmek üzere göreve geldik" dedi. 

Faaliyet raporunun görüşüldüğü Büyükşehir Meclis toplantısında CHP grubu adına konuşan Kazım Kurt, "Bizim engelleniyoruz deme lüksümüz olmadığını biliyoruz ve her dönem vurguluyoruz. Çünkü biz bu işleri çözmek üzere göreve geldik. Ve bu işleri de çözdüğümüz için 25 yıldır Eskişehir halkının ciddi desteğiyle takdir görmüş bir belediye olarak hem başkanımıza hem de çalışanlarımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.  Ancak zaman zaman merkezi hükümet temsilcileri ile de bazı sıkıntılar yaşandığı ortadadır. Merkezi hükümet temsilcilerimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız ya da il müdürlerimiz kendilerini AKP yöneticisi yerine kalkmamalarını öneriyoruz. Doğrusu budur. Devletin valisi hepimizin valisi olmalıdır, kaymakam hepimizin kaymakamı olmalıdır. Ama ciddi anlamda bazı gelişmeleri sağlayacak projelerimiz bu kurumlar tarafından engellenmiştir" dedi. 

"Engellemeler" diye kitapçık bastırmıştı 

Kazım Kurt'un bu sözleri hem yıllar içinde birçok proje ile ilgili yaptığı "engelleniyoruz" açıklamalarını, hem de seçim öncesinde bastırıp dağıttığı ve "engelleme" iddialarına da yer verdiği kitapçığı akıllara getirdi. Kazım Kurt, "Engellere rağmen birlikte başarıyoruz" başlığı koyduğu bu kitapçıkta, Karapınar kentsel dönüşümü, Karapınar Spor Tesisi, Yenikent kapalı pazar yeri gibi yapamadığı birçok projenin engellendiğini ileri sürmüş ve neden yapamadığını gerekçesi olarak "engellemeler nedeniyle yapılamadığını" iddia etmişti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@