banner163

Kazım Kurt: Erdoğan engellemese kumarhane olacaktı

"TOBB Yassıada'da kumarhane yapıyor" sözleri sonrasında tepki çeken Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, iddiasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu... "Erdoğan engellemese kumarhane olacaktı" dedi... İşte o açıklamalar... 

SİYASET 13.01.2021, 00:17 13.01.2021, 00:54
Kazım Kurt: Erdoğan engellemese kumarhane olacaktı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Odunpazarı Belediye Meclisi'nde söylediği "TOBB Yassıada'da kumarhane kuruyor" sözleri başta ETO Başkanı Metin Güler, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan olmak üzere, çok sayıda tepki görmüş, yapılan açıklamalarda Kurt'un iddiasını kanıtlaması istenmişti. 

Kazım Kurt: "Yapıldığını ifade etmedim, yapılıyor, yapılacak dedim"

Kazım Kurt, ES TV'de katıldığı canlı yayında, bu iddiası ile ilgili soru üzerine önce meslek odalarını üyelerine destek olmamakla ve hükümeti eleştirmemekle suçladı. Programda,gazeteci Soner Yüksel'in gelen tepkilerle ilgili "Ama siz TOBB tarafından kumarhane yapıldığını direkt bir şekilde ifade ettiniz ya..."sözü sonrasında Kazım Kurt, "Ben yapıldığını ifade etmedim. Yapılıyor, yapılacak dedim. Bunu ilk defa söyleyen ben değilim. 2013'te ben milletvekiliydim. Bu adaların yapım işi TOBB'un kurduğu bir ticaret şirketine verildi. O zaman "Yassıada Casino Merkezi olsun" önerisi var. İstanbul Ticaret Odası önermiş" dedi. 

"Eğer Tayyip Erdoğan, 'Hayır' demeseydi burası kumarhane olacaktı"

Kazım Kurt, "Eğer Tayyip Erdoğan, "Hayır" demeseydi burası kumarhane olacaktı. Ama ucu açık... Ben bu konuda ciddi incelemeler de yaptım. Burası ada... Yassıada'da Demokrasi ve İnsan Hakları Adası anlayışı doğrudur. Desteklerim. Ancak bizim devletimizin bunu yapamayacak durumda olmadığını düşünmüyorum. 
Benim de söylediğim, TOBB üyelerine bakacağına bu işlere bakıyor dedim. Bu tarihi not edin, günü geldiğinde söylersiniz dedim. Ne oda başkanlarının alınacak bir şey var, ne başka bir şey" diye konuştu. 

"Ama Otelciler Birliği'nin TOBB ile bir bağı yok"

Öte yandan gazeteci Meltem Karakaş Kaya'nın "Bugün Ömer Zeydan ile konuştuğumuzda, o da dedi ki... Türkiye Otelciler Birliği Başkanı zamanında böyle bir şey demiş, ama Otelciler Birliği'nin TOBB ile bir bağı yok, diyor" sözleri üzerine de Kazım Kurt, "Evet, inşallah yoktur... Yani, bunun, o günkü mecliste sadece bu kumarhane mevzusunun tartışılması bile gündemi saptırmaktır, esnafın tüccarın çektiği sıkıntıyı dile getirmekten kaçmaktır" dedi. 

Kazım Kurt meclis toplantısında ne demişti? 

"Şimdi Yassıada'da kumarhane yapıyorsunuz... Odalar ve Borsalar Birliği'ne verdiniz, tüccarın, esnafın aidatları ile o işleri yapıyor"

Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Meclisi'ndeki toplantısındaki konuşmasında, "Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Esnaf odaları üyesini dinlesin. Üyelerinin sorunlarına çare arasın, biriktirdiği aidat paralarından üyelerine destek olsun. Yemedilerse duruyor. Ben size söyleyeyim aidat paralarını... Şimdi Yassıada'da kumarhane yapıyorsunuz, Bozcaada'da otel yapıyorsunuz. Buraya yazın. Kazım Kurt, 8 Ocak 2021'de söylemişti dersiniz. Odalar ve Borsalar Birliği'ne verdiniz, tüccarın, esnafın aidatları ile o işleri yapıyor" dedi. 

Kazım Kurt'un o meclis toplantısındaki konuşmasını izlemek için tıklayın - VİDEO HABER

Kazım Kurt'un sözleri ve sonrasında yapılan tüm açıklamaları okumak için bu linke veya aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz

Murat Özcan duyurdu... Kazım Kurt'a tepki yağdı


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@