banner163

"Kazım Kurt hem suçlu hem güçlü!"

2Eylül gazetesi köşe yazarı Sezai Şen, bugünkü yazısında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt hakkında sert eleştiri ve iddialarda bulundu...

SİYASET 29.03.2023, 13:55 29.03.2023, 14:13
"Kazım Kurt hem suçlu hem güçlü!"

Eskişehir 2Eylül gazetesi köşe yazarı Sezai Şen bugünkü (29 Mart 2023) "İlk önce kendilerine teklif edilen binayı kiralamayı beceremeyen Odunpazarı Belediyesi üstü çıkmaya çalışıyor!" başlıklı köşe yazısında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt hakkında sert eleştiriler ve iddialarda bulundu. 

İşte o yazı... 

"Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Arifiye Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Şeyh Şehabeddin-i Veli Zaviyesi Vakfı’na kayıtlı bir binası var. Bildiğiniz üzere Odunpazarı Belediyesi Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Eskişehir Odunpazarı ilçesi sınırları içinde bulunan mülklerine oldukça cazip fiyatlardan kiracı oluyor ve bunları daha sonra başkalarına daha yüksek fiyatlardan kiralıyor veya kendisi kullanıyor. balyozhaber.com haber sitesinde yer alan bilgilere göre; Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Külliyesini yıllardır kullanıyor. Belediye bina için Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne 57 bin lira kira öderken Odunpazarı Belediyesi Vakıf mülklerinden aylık 150 bin lira kira geliri elde ediyor. Başkan Kazım Kurt önceki gün, Belediye olarak elde etmek istedikleri yeni Vakıflar Bölge Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaparken şu ifadeleri kullanıyor: “Söz konusu bina Vakıflar Bölge müdürlüğü tarafından 2017 yılında inşaatı bitti ve binanın 2021 yılında iskanı alınmıştır. 2022 yılında ise bir emlakçı aracılığıyla Odunpazarı Belediyesi’ne bu binanın kiralanması teklif edildi. Odunpazarı Belediyesi olarak o günün şartlarında kira fiyatı konusunda bir uzlaşma sağlayamadığımız için kiralayamadık. Bu bina ile ilgili temel amacımız bölgemizde öğrenci yurdu olarak kullanmak ya da kış aylarında yoksul durumdaki vatandaşlarımızın barınabilmesini sağlamak amacıyla bir konuk evi şeklinde değerlendirmek istiyorduk ancak 2022 yılında bunu gerçekleştiremedik."

BİNA İLK ÖNCE SİZE TEKLİF EDİLMİŞ, SİZ DE YA UMURSAMAMIŞSINIZ YA DA KİRAYI DAHA DA DÜŞÜRMEK İÇİN ÇAMURA YATMIŞSINIZ!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, buradaki açıklamasında ne diyor? Bizce demek istediği şu: Bugün kiralamak için dört döndüğümüz, kiralayamadığımız için bildik ifadelerle suçladığımız Vakıflar Bölge Müdürlüğü bize aslında bu binayı, ruhsatını aldıktan sonra teklif etti. Ancak biz o zaman bu bina için istenilen kirayı daha da düşürmek istedik, yanaşmadık ve dolayısıyla bu kiralama işi de olmadı. O zaman kiralama işini becerebilseydik, iyiydi; bugün hiç değilse Vakıflar Bölge Müdürlüğünü suçlamıyor olurduk. Biz de belki başkalarına kiraya vermiş olurduk!

KAZIM KURT BAŞTAN SONA HAKSIZ OLDUĞU BİR HUSUSTA BİLE BAŞKALARINI SUÇLAYARAK ÜSTE ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR!

Hadi diyelim ki böyle demesin. Ama Allah aşkına bir adam her yerde, her şartta mı haklı olur? Kazım Kurt'un konuşmalarına bakın her yerde haklı. Haksız olduğu tek bir yer yok. Kendisinin engel çıkardığı bir nokta bile yok, tüm engeller ona karşı çıkarılıyor. Hem bizi engelliyorlar diyor hem de engelleme açıklamasında aslında binanın ilk önce kendilerine teklif edildiğini ancak kendilerinin yeteri kadar istekli davranmaması nedeniyle binanın başkalarına kiralandığını, dolayısıyla elden kaçtığını bir şekilde açıklamak zorunda kalıyor. Yani aslında haksız. Haksız olduklarını da kendi beyanlarından rahatça çıkarmak mümkün. Ancak kendince haklı, hem de her zaman ve her şartta haklı. Haklı olmadıkları durumlarda da bir önceki durumdaki ifadeler geçerli! Belli ki Kazım Başkana ve Odunpazarı Belediyesi yönetimine Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün mülkleri çok tatlı geldi. Bu yüzden nerede Vakfın bir mülkünü görseler hemen çöreklenmek istiyorlar. Ancak bu binayı elden bir kere kaçırmışlar. Anladığımız kadarıyla başkaları tutunca da "kaçan balık" hükmüne düşmüş ve bir anda acayip kıymetlenmiş! Kimse kusura bakmasın da dünya Kazım Başkanın ve Odunpazarı Belediyesi yönetiminin keyfine göre şekillenmiyor, şekillenmeyecek. Zamanında kafanızı çalıştırıp binayı kiralasaydınız şimdi avuçlarınızın içinden kaçırdığınız fırsat için yanıp tutuşuyor olmazdınız. Bina önündeki fevaranları, suçlamaları Odunpazarı Belediye yönetiminin bu binanın kiralanmasının ilk önce kendilerine teklif edildiği, onların da bu basit işi becerip üstesinden gelemedikleri gerçeğini değiştirmez!"

 

Yorumlar (1)
Selen 1 yıl önce
Eskişehirde yerel yönetimler çağdaş bir anlayış sergiliyorlar ama anlaşılamıyorlar

Gelişmelerden Haberdar Olun

@