banner163

Kazım Kurt ilk defa cevap verdi... Hamamyolu'nda kaç ağaç kesildi?

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Hamamyolu'nda geçtiğimiz günlerde kesilen ağaçları gündeme taşıdı, "Neden kestiniz, Hamamyolu'nda şimdiye dek kaç ağaç kestiniz" diye sordu. Kazım Kurt, büyük tepki çeken konuda ilk defa cevap verdi... Ancak cevabı kafalarda soru işareti yarattı...

SİYASET 08.01.2021, 22:41 08.01.2021, 23:03
Kazım Kurt ilk defa cevap verdi... Hamamyolu'nda kaç ağaç kesildi?

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan, Hamamyolu'nda geçtiğimiz günlerde kesilen ağaçları gündeme taşıdı, "Neden kestiniz, Hamamyolu'nda şimdiye dek kaç ağaç kestiniz" diye sordu. Kazım Kurt, büyük tepki çeken konuda ilk defa cevap verdi...  Ancak cevabı kafalarda soru işareti yarattı...

Murat Özcan gündeme getirip sordu

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısında gündem dışı söz alan AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan, "Geçtiğimiz sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde Hamamyolu'nda belediye tarafından yine ağaç kesildiğine dair görüntülerle karşılaştık. Ağaçların kurudukları iddia edilmiş belediye tarafından. Bu ağaçlar neden kurumuştur teknik bilginiz var mı? Bir de o bölgede, Hamamyolu projesinde kaç ağaç kesilmiştir, elinizde bir istatistik varsa bizimle paylaşırsanız seviniriz" dedi. 

Eskişehirliler geçtiğimiz günlerde bu görüntülerle şoke olmuştu

"Geçen hafta 5 adet ağaç kesildi"

Belediye Başkanı Kazım Kurt, soruya yanıt verirken, "Hamamyolu projesi sırasında toplam 11 ağaç sökülerek Park ve Bahçeler Müdürlüğüne taşındı, yeniden dikildi. Geçen hafta kesilen 5 adet hastalıklı ve kurumuş ağaçtır. İlgili yerlerden izinleri alınmıştır. Gereken bilirkişi raporları ile bu iş gerçekleştirilmiştir. Şu anda budama çalışmaları gerçekleştiriliyor" dedi. 

"Neden kurudular" sorusu yine yanıtsız kaldı

Kazım Kurt'un cevabında "Neden kurudular" sorusunu yine yanıtsız bırakması dikkat çekti. Hamamyolu projesi başladığında kesilen ağaçların yanı sıra projenin devamında çok sayıda ağacın kuruduğu daha önce de gündeme gelmiş, Hamamyolu'nun büyük bölümüne beton atılmasının çok sayıda ağacın kurumaya başlamasına neden olduğu da birçok açıklama ve tepki ile gündeme getirilmişti. 

Daha önce kuruyanları ve kuruyan ama kesilmeyip heykele dönüştürdüklerini saymıyor mu?

Kuruyan bazı ağaçlar, Kazım Kurt'un anlaştığı bazı sanatçılar tarafından ahşap heykellere dönüştürülmüştü. Kazım Kurt'un söz konusu ağaçları saymaması da dikkat çekti. 

Hamamyolu projesinde ilk ağaç katliamında ağaçlar böyle kesilip götürülmüştü... 
 

Yukarıdaki fotoğraf Mayıs 2019'da 2Eylül gazetesinde yayınlanmıştı... Hamamyolu projesinde köprünün yapıldığı alanda kesilen ağaçlar dışında, sonrasında birçok ağacın daha kuruduğu ve kesildiği görülmüştü. Kazım Kurt'un verdiği sayı, geçtiğimiz günlerde kesilen ağaçlar da düşünülünce kafalarda soru işaretleri oluşturdu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@