Kazım Kurt resmen sobelendi! Murat Özcan hemen yakaladı

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan belediyenin yönetimi ve borçlanmasına ilişkin çok konuşulacak tespitlerde bulundu. Konuşmasında, Belediye Başkanı Kazım Kurt'u da resmen kendi ağzıyla sobeledi...

SİYASET 06.06.2023, 20:59 06.06.2023, 21:13
Kazım Kurt resmen sobelendi! Murat Özcan hemen yakaladı

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti ve CHP grubu arasında yaşanan tartışmalarda AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un borçlanma taleplerine yönelik dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Murat Özcan, önümüzdeki yerel seçime ve Odunpazarı'nın geleceğine ilişkin tespitlerde bulunurken, Kazım Kurt resmen sobelendi, Murat Özcan hemen yakaladı... 

"Odunpazarı tarihinde sizin kadar borç üreten ve Odunpazarı'na en kötü yılını yaşatan bir belediye yönetimi görmedik"

Murat Özcan konuşmasında, "Bir borçlanma talebinde bulundunuz. Bir belediye başkanı olarak da en doğal hakkınızdır. Önümüzdeki dönem seçimler var. 4 yıldır burada her zaman söylüyorum. 2018 yılında bütçe açığı ile kapattınız. 40 milyon liradan fazlaydı. Ondan sonraki üç yıl bütçe fazlası vererek bu açığınızı kapatmak durumunda kaldınız. Odunpazarı Belediyesi'nin tarihinde sizden önceki tüm dönemleri toplasanız sizin kadar borç üretmiş bir belediye olmadı. Bunu da Odunpazarı Belediyesi'nin bizlere vermiş olduğu bilgilerle söylüyoruz. Odunpazarı Belediyesi tarihinde, 2020 yılında olduğu gibi yüzde 9,7 ile sermaye gideri oluşturmakta en kötü yılı yaşamış bir belediye yönetimi gördük" dedi. 

"Siz seçilseniz de, seçilmeseniz de sizden sonra gelecek bir belediye başkanı 2023'ün borçlarını ödemek zorunda kalacak, herhangi bir yatırım yapma şansı yok"

Özcan, "Her zaman söylüyorum. 4 yıl boyunca, 2018'deki borçlardan dolayı borçlanma limitlerini biraz kapatmakla uğraşacaksınız, son seçim yılında biraz hizmet yaptığınızı göstermek için borçlanacaksınız. Siz seçilseniz de, seçilmeseniz de sizden sonra gelecek bir belediye başkanı 2 yıl boyunca 2023 yılının borçlarını ödemek zorunda kalacak, herhangi bir yatırım yapma şansı yok. Bunu da açıkça ifade ediyorum. Ama asıl sorun şu. Sadece 130 milyon lira meclis kararıya borçlanma hakkınız olduğunu iddia ediyorsunuz. 800 küsür milyon da bakanlık onayı ile olacak bir borçlanmadır. Bakanlık AK Parti, CHP diye ayırmaz, bütçeye uyanlar onaylanır, uymayanlar onaylanmaz. Kimse kimse teberrüt olacak bir borç vermez" diye konuştu.

"Herhalde seçim döneminde 'Hükümetten kredi istedim vermedi, ondan yapamadım' diye bunu da kullanacaksınız"

Özcan sözlerine şöyle devam etti: "Ama asıl merak ettiğim şu. Eğer sadece meclis kararıyla olan kısmı borçlanacaksanız, bizce bir sakıncası yok. Geriye kalan kısmı borçlanamayacağınızı söylüyorsunuz, Hükümet veya Bakanlık bize izin vermez, verirse o zaman konuşuruz, diyorsunuz. O zaman şunu mu anlıyoruz. Bize vermiş olduğunuz bu borçlanma hizmetlerinden sadece Yenikent'i yapabileceksiniz. Asfalt döküm işleri, 100 milyon lira tahmin ettiğiniz hizmeti yapamayacaksınız. Yapamadığınız kreşleri yine yapamayacaksınız, o anlaşılıyor konuşmalarınızdan. Herhalde seçim atmosferinde de 'Hükümetten kredi istedim, vermedi, kreş yapamadım' diye de bunu kullanacaksınız" dedi. 

Kazım Kurt "Evet" diyerek kabul etti, Özcan da şaşırdı, "Sobelendiniz" diye karşılık verdi 

Özcan'ın bu sözleri üzerine Kazım Kurt, "Evet" diyerek Özcan'ın dediklerini doğrularken, Murat Özcan, "Evet mi... Sobelendiniz sayın başkan" dedi.

Özcan sözlerine şöyle devam etti: "Kıdem tazminatlarını bile ödeyemeyeceksiniz. 'Devlet bana kredi vermediği için kıdem tazminatlarınızı ödeyemiyorum, gidin Bakanlık'ta eylem yapın'diyeceksiniz herhalde. Öyle anlaşılıyor. Kamulaştırma da yapamayacaksınız.  Park alanlarını da imara açmıyoruz diyorsunuz ama burada onlarca var biliyoruz. Ha, bölgenizde neden yüzde 10'u buluyor yeşil alan. Bu da belediyelerin marifeti değil. Hükümet Odunpazarı içinde iki tane büyük park yaptı. Bunları normalde belediyeler yapar ama Eskişehir'de devlet yaptı. Yeşil alan metrekaresini yükselttiysek bir teşekkür etmeniz gerekir diye düşünüyorum."

"'Hükümet kredi vermedi yapamayacağız, engelleniyoruz' tarzı siyasetiniz devam edecek anlaşılan"

Özcan, "Hizmet binalarınızı da yapamayacağınız anlaşılıyor. O zaman şunu soruyorum. Madem bunları listeye koydunuz. Herhalde 'Hükümet bunların kredisini onaylamadığı için ben bunları yapamayacağım, engelleniyoruz" tarzı siyasetinizin bu yıl da geçerli olacağını anlıyorum. Yoksa bir şekilde bu hizmetleri yapacağınızı tahahhüt edecek misiniz" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@