Kazım Kurt'tan geri adım: "Büyükerşen'in sahip çıkmasıyla bir yerlere seçilmiş bir kişiyim"

Büyükerşen ile gerilim yaşayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan geri adım: "Büyükerşen'in sahip çıkmasıyla bir yerlere seçilmiş bir kişiyim"

SİYASET 07.09.2023, 13:38 07.09.2023, 13:53
Kazım Kurt'tan geri adım: "Büyükerşen'in sahip çıkmasıyla bir yerlere seçilmiş bir kişiyim"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES TV'de katıldığı programda gazeteci Meltem Karakaş'ın "Büyükerşen ile ilişkiniz nasıl?" sorusuna dikkat çekici bir yanıt verdi... 

Kazım Kurt'un yerel seçimlerle ilgili "Değişim olmazsa Eskişehir'de bile kaybedebiliriz" sözleri tartışma yaratmış, bu sözlere Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den sert tepki gelmişti. Kazım Kurt'un açıklamalarını "provakasyon" olarak niteleyen Büyükerşen, Kemal Kılıçdaroğlu'nu savunmuş ve "Hem içeriden hem de dışarıdan CHP'ye ağır bir saldırı var. Tek dertleri de CHP'yi bölmek. Eğer CHP bölünürse laikliğe de cumhuriyete de elveda deriz" diye konuşmuştu. 

Büyükerşen ve Kazım Kurt arasında yaşanan tartışma ve gerilimde Kazım Kurt'tan geri adım geldi...

"Yılmaz Hoca'nın sahip çıkmasıyla bir yerlere seçilmiş bir kişiyim... Ona minnet borçluyum, şükran borçluyum"

Kurt, katıldığı programda "Büyükerşen ile ilişkiniz nasıl?" sorusuna verdiği yanıtta "Biz bir ilçe belediye başkanı ile büyükşehir belediye başkanı ilişkisi nasıl olması gerekiyorsa öyledir. Ama bizim Yılmaz Büyükerşen ile özel bir ilişkimiz var, özel bir politikamız var. Ben özellikle CHP'den dışlandıktan sonra Yılmaz Hoca'nın sahip çıkmasıyla bir yerlere seçilmiş bir kişiyim. Hem belediye meclisi üyesi olurken, hem milletvekili olurken, hem de belediye başkanı olurken Yılmaz Büyükerşen'in büyük katkısı oldu. O nedenle ben ona minnet borçluyum, şükran borçluyum. Bu bizim ilişkimizin en belirleyici unsurlarından birisidir" dedi. 

"İlişkilerimiz saygı ve demokrasi çerçevesinde iyidir diye tahmin ediyorum"

Kurt ayrıca, "Ama sayın Yılmaz Büyükerşen, akıllı,  politikayı bilen, bilimden yana kişiliği nedeniyle de her şeyi ölçen biçen bir büyüğümüz olarak bize yol gösterici oldu. Her dönem onun fikirlerinden yararlanma şansına sahip olduk. O nedenle ilişkilerimiz saygı ve demokrasi çerçevesinde iyidir diye tahmin ediyorum" diye konuştu. 

Kazım Kurt'un bu sözleri, Büyükerşen ve Kurt arasındaki tartışmada "Kurt geri adım attı" diye yorumlandı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@