banner163

Kazım Kurt'u çok üzecek mahkeme kararı!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP'li meclis üyelerinin aldığı, kamuoyunda büyük tepki gören kararla ilgili mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

SİYASET 30.03.2021, 11:58 30.03.2021, 12:46
Kazım Kurt'u çok üzecek mahkeme kararı!

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Kazım Kurt ve CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile alınan ve kamuoyunda büyük tepki gören kent merkezinde içkili yerlerin arttırılmasına yönelik kararla ilgili mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde CHP'li meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla meclisten geçirdiği içkili mekânlara ruhsat verilmesine ilişkin karara Eskişehir İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, kararla ilgili yaptığı açıklamada, "06.11.2020 tarih ve 15/230 sayılı Odunpazarı Belediye Meclisi Kararı'nın ilçemize ve şehrimize olumsuz yansıyacağını aynı tarihten itibaren savunmaktayız. Özellikle kamusal alanlara, eğitim kurumlarına ve ibadethanelere yakınlığı ile bizleri rahatsız eden bu bölgelerde vatandaşımızın huzurunu ve güvenliğini de düşünerek Eskişehir İdare Mahkemesi'ne dava açmıştık. Mahkemelerin milletimizin vicdanı olduğuna dair inancımızı hiçbir zaman yitirmedik. Nitekim; vatandaşlarımızın ve STK'larımızın iradesi tecelli etti. Eskişehir 2. İdare Mahkemesi tarafından 2020-857 E. Dava Dosyası'na yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu karar aynı zamanda içkili mekan olarak belirlenen bu bölgelerdeki yavrularımızın da geleceğini korumak adına önemli bir adım olmuştur. Diliyorum ki, mevcut belediye yönetimi de bundan sonra karar almadan önce vatandaşlarımıza danışır ve onların istemediği kararları almaktan da uzak dururlar" dedi. 

Belirlenen yerler kamuoyunda tepki toplamıştı 

Kasım 2020'da Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında, çok sayıda cadde ve sokağın içkili yerler bölgesi ilan edilmesi yönünde CHP grubunun oyçokluğu ile yeni bir karar alınmıştı. Karara göre, Adalar Sokak, Başarılı Sokak, Kayıhan Sokak, Fakülte Sokak, Sarılar Sokak, Nilüfer Sokak ve Karaşehir Mahallesi 511. Sokak da içkili yerler bölgesine dahil edilmişti. AK Parti grubu b karara karşı çıkmıştı. Okullar bölgesi yakınındaki yerler de dahil, 92 yerin daha içkili yer olmasına olanak sağlayan kararla ilgili o toplantıda konuşan AK Parti grup başkanvekili Murat Özcan da, "Şehrimizde içkili yerler bulunmasına lafımız yok, şehrimizde bu konuda son derece nezih mekanlar da vardır, ama bu konudaki hassasiyetler de bellidir. Bu konunun siyasi taraflara çekilmesi de doğru değildir. Günde 30-35 bin öğrencinin bulunduğu bir bölgede içkili yerler için bir sokak oluşturulmak isteniyor. Bunu doğru bulmuyoruz" demişti. 

Alınan kara sonrasında kamuoyunda tepkiler gündeme gelmiş ve söz konusu bölgelerde yaşayan vatandaşlar alınan karara tepki göstermiş, özellikle Vişnelik Mahallesi sakinleri evlerinin altında içkili yerler açılmasını istemediklerini dile getirmişlerdi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@