Kazım Kurt'un desteklediği Figen Kahya adaylığını açıkladı... CHP Eskişehir'de Büyükerşen'i kızdıracak açıklama

CHP Eskişehir İl Başkanlığı için Kazım Kurt'un desteklediği Figen Kahya adaylığını açıklarken, adaylık açıklamasındaki sözleri kulislerde "Bu sözler Büyükerşen'i çok kızdıracak" diye konuşuldu.

SİYASET 17.09.2023, 18:48 17.09.2023, 19:01
Kazım Kurt'un desteklediği Figen Kahya adaylığını açıkladı... CHP Eskişehir'de Büyükerşen'i kızdıracak açıklama

Yaklaşan CHP Eskişehir İl Kongresi CHP'deki gerginlik artarken, ilk adaylık açıklaması Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un açık destek verdiği CHP'li Odunpazarı Belediye Meclisi Üyesi Figen Kahya'dan geldi. Figen Kahya'nın açıklamasına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel de katıldı. 

Figen Kahya: "Önce CHP'de devrim ve değişim, ardından Türkiye'de devrim ve değişim"

Figen Kahya adaylık açıklamasında "değişim" vurgusunda bulunurken, "Maalesef kaybettiğimiz genel seçimlerin ardından üzerimize çöken umutsuzluğu dağıtmak için, Cumhuriyet Halk Partimizi önce kentimizde ardından ülkemizde daha da yukarıya çıkarmak için, kutuplaşan ayrışan bir örgüt değil, el ele omuz omuza mücadele eden bir il örgütü için buradayım. Kaybedilen seçimin özeleştirisini sormak-sorgulamak için, yaptığımız hatalardan ders alarak, bir adım daha ileriye gitmek için, değişim ve dönüşüm için buradayım. Önce CHP'de devrim ve değişim ardından Türkiye'de devrim ve değişim” diye konuştu.

İstifa edip etmeyeceğine net yanıt vermedi

Figen Kahya meclis üyeliğinden istifa edip etmeyeceği konusunda net yanıt vermezken, "Gerekirse istifa ederim" dedi. 

Kazım Kurt: İlde de kadın başkan olsun

Figen Kahya'ya destek veren Kazım Kurt'un Figen Kahya'nın kadın aday olmasını sürekli vurgulaması dikkat çekti. Kazım Kurt, "Odunpazarı Belediye Meclisi politikacı üretmeye devam ediyor. Daha önce bir milletvekili çıkardı, şimdi de bir il başkanı çıkarır inşallah. Hayırlı olsun. Partimizin il başkanlığına bir kadın arkadaşımızın aday olması bizi memnun etmiştir. Seyitgazi ve Sarıcakaya’da da kadınlar ilçe başkanı oldu. İlde de Figen Hanım olursa bu işin gelişmesi oldukça hızlı ve iyi olacaktır” diye konuştu. 

"CHP'de derim ve değişim" diyerek açıkladı... Büyükerşen bu hamleye ne diyecek?

Öte yandan Figen Kahya'nın Kazım Kurt ile birlikte yaptığı "CHP'de devrim ve değişim" vurgulu açıklamanın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in çok kızdıracağı kulislerde konuşuldu. Kazım Kurt'un değişimi destekleyen ve "Eskişehir'i de kaybedebiliriz" dediği açıklamalar sonrasında Büyükerşen sert açıklamalarda bulunmuş, Kılıçdarooğlu'nu da en çok savunan isimlerden olmuş ve yeniden aday olduğunu açıklamıştı. Büyükerşen ve Kazım Kurt'n arasının daha da açıldığı ve büyük bir kavganın başladığı olarak yorumlanan bu açıklamalar sonrasında Kazım Kurt'tan geri adım olarak nitelenen açıklamalar da gelmişti. Ancak Kurt'un bu son hamlesinin Büyükerşen ile arasındaki gerginliği daha da artırabileceği konuşuluyor. Büyükerşen'in başka bir aday çıkarıp destek verip vermeyeceği merak ediliyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@