Kazım Kurt'tan skandal sözler! AK Partililer meclisi terk etti

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Kazım Kurt'tan skandal sözler! AK Partili meclis üyeleri protesto ederek meclisi terk etti...

SİYASET 04.02.2021, 17:50 05.02.2021, 11:55
Kazım Kurt'tan skandal sözler! AK Partililer meclisi terk etti

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Kazım Kurt, Türkiye siyaseti yerine Odunpazarı'nın sorunlarını ve vatandaşları isteklerini konuşmak isteyen AK Partili meclis üyelerine "Beğenmiyorsanız çıkıp gidersiniz" dedi. AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri bu durumu protesto ederek meclisi terk etti...

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin toplantısında, Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP'li meclis üyeleri "yeni anayasa" ve Boğaziçi Üniversitesi gibi konularda tartışma açarken, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan ve AK Partili meclis üyeleri ise Karapınar ve Gündoğdu gibi mahallelerdeki vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini gündeme getirmek ve tartışmak istedi. 


CHP'li meclis üyesi Emre Genç konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili hükümete yönelik eleştirilerde bulunurken, AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan konuşmasında, daha önceki meclis toplantısında da dile getirdiği Gündoğdu Mahallesi ve Karapınar bölgesindeki kentsel dönüşüm sorunu ve çözüm yollarını gündeme getirdi. 

Murat Özcan, "Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, Gündoğdu Mahallesi'nde Büyükşehir'in kentsel dönüşüm için belirlediği alanlara, Bakanlık afet riskli ilan ettiği alan da eklenerek daha bütüncül bir proje gerçekleştirilebilir. Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp bu konuda adım atarsanız, biz de elimizden gelen desteği veririz" dedi. Öte yandan Murat Özcan, Karapınar, Huzur ve Erenköy Mahallesi muhtarları ve bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarla da görüştüğünü, bölgedeki vatandaşların yine TOKİ eliyle dönüşüm yapılmasını talep ettiklerini söylediğini belirtti. Murat Özcan, Kazım Kurt'un daha önce söylediği "İmarla dönüşüm yapacağız" sözlerini hatırlatıp, "Vatandaşlarımız, Karapınar dışında, Huzur ve Erenköy Mahallelerinde proje dışında kalan bazı alanlarda imar düzenlemesi yapılacağıbileceğini söylüyor. Ancak çeşitli endişeleri de var" diyerek vatandaşların söylediklerini iletti. 

Öte yandan Belediye Başkanı Kazım Kurt konuşmasında, yine "yeni anayasa" tartışmaları ve Boğaziçi Üniversitesi olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine AK Partililer ve CHP'liler arasında tartışmalar yaşanırken, AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Akbıyık söz alarak, Kazım Kurt'a hitaben, "Geçen ayki Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Büyükerşen ile ilgili kaçak villa konusu görüşülürken, burası konuşulacağı yer değil, siyasi konuları tartışmayalım, diyorsunuz. Şimdi burada yaptığınız o dediklerinizle çelişmiyor mu? Odunpazarı'nı konuşmak istiyoruz" dedi. 

"Beğenmiyorsanız çıkıp gidebilirsiniz"

Bu sözler üzerine Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, "Beğenmiyorsanız çıkıp gidebilirsiniz" sözleri mecliste tepki yarattı, gerginlik büyüdü.

"Bu sözleriniz demokratik değildir, böyle bir şey söyleyemezsiniz"

Murat Özcan, "Bu sözlerinizi ve hareketinizi demokratik bulmuyoruz. Meclis üyemize böyle bir şey söyleyemezsiniz. Bunu protesto ediyoruz ve meclisi terk ediyoruz" dedi. 

Cumhur İttifakı meclis üyeleri meclisi terk etti

AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri meclis salonunu terk etti... 

B. Yeşim Aslantaş yazdı: Meclisi neden terk ettik?  Okumak için tıklayın.. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@