Kılıçdaroğlu ve Özdağ görüştü... Akıllarda tek soru! Özdağ o sorunun cevabını aldı mı?

Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştü. Görüşme sonrası neler konuşulduğuna dair detay verilmezken, akıllara Ümit Özdağ'ın daha önce Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdiği Sırrı Sakık açıklaması geldi. Özdağ, Kılıçdaroğlu'ndan yine cevap istedi mi?

SİYASET 19.05.2023, 15:28 19.05.2023, 15:49
Kılıçdaroğlu ve Özdağ görüştü... Akıllarda tek soru! Özdağ o sorunun cevabını aldı mı?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. İki lider daha sonra ortak basın açıklaması yaptı. Görüşmede Türkiye’nin sorunlarını, dünya sorunlarını masaya yatırdıklarını ve değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Aynı zamanda genel başkana Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşlerini, yaptığımız çalışmaları, ortak mutabakat metni konusundaki düşüncelerimizi, Anayasa değişikliği ile ilgili düşüncelerimizi olabildiğince ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdim. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var ve olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Bu çerçevede genel başkan arkadaşlarıyla görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi bütün ayrıntılarıyla genel başkana anlattık” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve Özdağ ayrıntı vermedi 

Özdağ ise bazı sorularının olduğunu ve bu soruları kendilerine ilettiğini dile getirerek, “Ayrıntılı olarak cevaplar aldık ve aldığımız cevaplar çerçevesinde biz de yetkili kurullarımızla değerlendirmeler yapacağız. ATA İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanlarıyla ve Sinan Oğan’la da bu toplantıdan önce değerlendirme yapmıştık. Yine değerlendirme yapacağız ve kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız” dedi.

Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'na seslenip, "Yalansa açıkla!" demişti... Kılıçdaroğlu'na yine sordu mu?

Pazarlık görüşmesi sonrasında detaylara ilişkin bilgi verilmezken, Ümit Özdağ'ın daha önce Kılıçdaroğlu'na yönelik sert açıklamaları ve soruları da akıllara geldi. 

HDP'li Sırrı Sakık'ın CHP - HDP görüşmeleri sonrasında "Kapalı kapılar ardında Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözleri açıklamasını istemiş, Öcalan'ın ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılacağı yönünde konuşmuş, tepki toplamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sırrı Sakık'ın açıklamaları ile ilgili sessiz kalmıştı.

Ümit Özdağ, Sırrı Sakık'ın büyük tepki toplayan açıklamaları sonrasında bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'na tepki göstermiş ve "Hiç kimseye tavizimiz yok. Bakın Sırrı Sakık dün çıkmış diyor ki, 'Kapalı kapılar ardında söylediklerini Kemal bey açıkla' diyor. Ben de Kemal beye sesleniyorum. Sırrı Sakık'ın söyledikleri yalansa çık açıkla! Doğruysa onu da açıkla" diye seslenmişti.

Ümit Özdağ'ın aynı şeyleri Kılıçdaroğlu'na da söyleyip söylemediği merak ediliyor... 

Ümit Özdağ'ın o açıklamasını medyamidas.com instagram sayfamızda yayınlamış ve açıklama büyük ilgi ve destek görmüş, 923 binden fazla izlenme almıştı. 

İşte Özdağ'ın daha önce Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdiği o açıklaması... Aşağıdaki paylaşımdan izleyebilirsiniz  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@