Kim bu bürokrat?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çok konuşulacak sözler… “Büyükşehir’in bir üst düzey bürokratına da kaçak inşaat yüzünden ceza uygulandığını biliyoruz”

SİYASET 08.02.2021, 18:15 09.02.2021, 16:12
Kim bu bürokrat?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan ilk toplantısı gerçekleştirildi. Birçok gündem maddesinin görüşüldüğü toplantının sonunda AK Parti grubundan çok konuşulacak bir açıklama ve soru geldi…

Orhan Durmuş: “Bir üst düzey bürokrata kaçak inşaattan ceza kesildiğini biliyoruz”                                                                         

AK Partili Orhan Durmuş, meclis toplantısı sonunda söz alarak, “Sayın Yılmaz Büyükerşen’in Yukarısöğütönü’deki evi geçtiğimiz meclis toplantısında gündeme gelmişti ve şimdi de kaçak binadan ötürü ceza aldığını biliyoruz. Üstüne, sanki emsal olmuşçasına, Büyükşehir’in bir üst düzey bürokratının Keskin Mahallesi’ndeki bir kaçak inşaatı ile ilgili tespit yapıldığını ve buna da bir ceza uygulandığını biliyoruz. Sorumuz şudur. İlgili belediye bürokratı hakkında bir soruşturma olacak mıdır? Bir bilgi aktarımı olacak mıdır? Bu konuda nasıl bir açıklamanız olacak merak ediyoruz” dedi. 

Başkanvekili Akçasoy: “Bu konuda bilgim yok”

Yılmaz Büyükerşen’in mazeretli olarak katılmaması nedeniyle meclis toplantısına başkanlık eden Başkan vekili Nuray Akçasoy, “Bu konuda bir bilgim yok, var mıdır yok mudur bilemiyorum. Dediğiniz hususta bir bilgim olmadığını için bir şey söyleyemeyeceğim” diye konuştu ve başka bir açıklama yapılmadan meclis toplantısı sona erdi. 

Büyükerşen de ruhsatsız binadan ceza almıştı 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile ilgili Yukarısöğütönü’deki gündeme gelen Büyükerşen ailesinin yaptırdığı evin ruhsatsız olduğu ortaya çıkmış, sonrasında Tepebaşı Belediyesi encümeni tarafından Büyükerşen’e ruhsatsız inşaat nedeniyle 38 bin lira ceza kesildiği açıklanmıştı. Büyükerşen’in Türkiye gündeminde konuşulan ev ile ilgili gerekli yasal işlemleri tamamlayıp ruhsatını almazsa da, yaklaşık bir ay sonra binanın yıkılacağı açıklanmıştı.  

Kim bu bürokrat?

Orhan Durmuş, şimdi de Büyükşehir’in bir üst düzey bürokratının kaçak inşaat nedeniyle ceza aldığını gündeme getirirken, bürokratın adını belirtmedi, “Kaçak inşaat yaptığını ve ceza uygulandığını biliyoruz” dediği üst düzey bürokratın kim olduğu merak konusu oldu… 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@