banner163

Kütahya'nın Hoca'sı Eskişehir'in Hoca'sını geçiyor!

Kütahya Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni o yatırımlarda geride bırakmaya başladı. Kütahya'nın Hoca'sı Prof.Dr. Alim Işık, Eskişehir'in Hoca'sı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'i geçiyor mu?

SİYASET 13.08.2023, 15:58 16.08.2023, 18:07
Kütahya'nın Hoca'sı Eskişehir'in Hoca'sını geçiyor!

medyamidas.com - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin güneş enerjisi yatırımları ve elektrikli otobüsler konusunda diğer illerden çok geride kaldığı eleştirilirken, Kütahya Belediyesi'nin bu konudaki yatırımlarını son yıllarda arttırması ve Eskişehir Büyükşehir'i geçecek noktaya gelmesi çok konuşuluyor. Kütahya'nın Hoca'sı 64 yaşındaki Prof.Dr. Alim Işık, Eskişehir'in Hoca'sı 86 yaşındaki Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'i geçiyor mu?

Eskişehir'e 7 megawattlık santraller sözü vermişti, ama halen yapmadı... 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, diğer büyükşehirler yapmaya başlamışken yıllarca güneş enerjisine yönelik yatırımlar yapmamakla eleştirilmiş, en sonunda 2019 yılında Mamuca'da 1 megawaatlık bir güneş enerjisi santralini hayata geçirmişti. Birçok şehirde çok daha büyük güneş enerjisi santralleri kurulurken ve çevreci yatırımlarla belediyeler tasarruf ettirilirken, Büyükerşen'den bu konuda daha çok yatırım yapması da bekleniyordu. Büyükerşen de 2019 yılında yaptığı açıklamada, Eskişehir'de 3 ayrı alanda toplam 7 megawaatlık güneş enerjisi santralleri kurmayı planladıklarını açıklamıştı. Ancak bu konudaki beklentiler Eskişehir'de hüsranla sonuçlandı. 4 yıldır bu konuda hiçbir gelişme sağlanmayan Eskişehir'de geçtiğimiz aylarda sadece Mamuca'daki tesisin kapasitesinin 1,7 megawatta çıkarılması gündeme geldi. 

Kütahya Belediyesi güneş santrallerinde 3 megawatt'ı geçiyor 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi günej enerjisi yatırımlarında "kamplumbağa" hızında ilerlemekle eleştirilirken, Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr. Ali Işık'ın son yıllarda bu konuda atılıma geçtiği ve yapılan yatırımlarla Kütahya Belediyesi'nin de Eskişehir Büyükşehir'i güneş enerjisi konusunda geçmeye başladığı görülüyor.

Kütahya Belediyesi, mevcut 750 kw kapasiteli Güneş Enerji Santraline ek olarak 2,5 megavatlık yeni Güneş Enerji Santrali kurmaya da başladı. Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr. Alim Işık, “Belediyemizin elektrik tüketimiyle mahsuplaşarak yıllık 15 milyon lira civarında bir tasarrufun sağlanacağı sistemi çok yakında inşallah şehrimize kazandıracağız” dedi.

Eskişehir Büyükşehir'in elektrikli otobüsü halen yok, Kütahya Belediyesi'nde bu yıl hizmete başlıyorlar

Elektrikli otobüslerin eksikliği de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin eleştirildiği konuların başında geliyor. Diğer büyükşehir belediyeleri elektrikli otobüsler alırken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi halen kent ulaşımına çevreci ve elektrikli otobüsleri kazandırabilmiş değil. Ayrıca belediyenin birçok otobüsünün eski olmasından da şikayet ediliyor. 

Öte yandan, Kütahya Belediyesi bu açıdan da Eskişehir Büyükşehir'i geride bırakmaya hazırlanıyor. Kütahya Belediyesi ile ASELSAN arasında yapılan protokol kapsamında Kütahya’da hizmet vermeye başlayacak elektrikli otobüs sistemi için sona yaklaşıldığı açıklandı. Hızlı şarj özelliğine sahip 5 yerli ve milli elektrikli otobüsün bu yıl içerisinde Kütahya'da hizmete gireceği belirtildi. 

Kütahya Belediyesi ayrıca elektrikli otobüsler için hızlı şarj istasyonu kurmaya da başladı. 

Kütahya Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir'i geride bıraktı... Büyükerşen ne yapacak?

Eskişehir ve Kütahya belediyeleri arasında güneş enerjisi ve elektrikli otobüs yatırımları konusunda giderek açılan bu fark, Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Prof.Dr. Ali Işık arasında karşılaştırmalara, "Kütahya'nın Hoca'sı Eskişehir'in Hoca'sını geçiyor" yorumları yapılmasına neden oldu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@