Libya'da esir tutulan 7 Türk operasyonla kurtarıldı

Libya'nın doğusunda 2 yıldır alıkonulan 7 Türk vatandaşı, MİT ve Katar İstihbaratı'nın ortak operasyonu ile kurtarılıp yurda getirildi.

SİYASET 21.11.2021, 14:56
Libya'da esir tutulan 7 Türk operasyonla kurtarıldı

Libya'nın doğusunda asılsız iddialarla yaklaşık 2 yıldır alıkonulan 7 Türk vatandaşı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Katar İstihbarat Teşkilatının müşterek çalışmaları neticesinde yurda getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vatandaşları telefon ile arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Düğmeye basıldı... 7 Türk vatandaşı kurtarıldı 

Yoğunlukla lokantacılık sektöründe çalışan İlker Sağlık, Doğan Kıssa, Nurettin Çalık, Halil Gözel, Ahmet Selvi, Hidayet Yaprak ve Abdul Samet Akçay isimli Türk vatandaşların kurtarılması amacıyla Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından uzun süredir çalışmalar yürütülmekteydi. Bu kapsamda Katar İstihbarat Teşkilatının da çalışmalara dahil olmasıyla birlikte 2 yıldır Libya’da alıkonan 7 Türk vatandaşının yurda getirilmesi sağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kurtarılan 7 Türk vatandaşı ile görüştü 

Alıkonan vatandaşların yurda dönmelerini müteakip olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendileri ile telefonda görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşların da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, devletin yakın ilgisi nedeniyle şükranlarını sundukları öğrenildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşların getirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ifade etti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@