Macron'dan yine Türkçe tweet... Bir haftada ikinci kez

G20'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Twitter hesabından Türkçe paylaşımda bulundu. Macron'un bir hafta içinde ikinci Türkçe paylaşımı oldu.

SİYASET 15.11.2022, 21:50 15.11.2022, 21:58
Macron'dan yine Türkçe tweet... Bir haftada ikinci kez

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyoğlu Taksim’deki bombalı saldırı sonrasında Türkiye için twitter'dan Türkçe taziye mesajı paylaşmıştı. 

Macron taziye mesajında, "“Milletimiz için oldukça anlamlı olan bu günde, tam da 13 Kasım 2015 tarihinde hayatını kaybedenleri anarken, Türk halkı kalbinden, İstanbul'dan, saldırıya uğradı. Türk insanına mesajımız: Acınızı paylaşıyoruz. Başımız sağ olsun. Terörle mücadelede yanınızdayız" demişti. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Endonezya'nın Bali Adası'ndaki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından da sosyal medya hesabından Türkçe bir paylaşımda bulundu. 

Macron mesajında, "Ukrayna'daki savaş dünyada açlık risklerini arttırmaktadır. Türkiye ve Fransa, ihracatların engelsiz şekilde devam etmesi için çalışmaya devam edeceklerdir" ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@