Marmara Üniversitesi: Erdoğan'ın diploması Orhan Oğuz zamanında verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının olmadığı iddiasını yeniden ortaya atanlara Marmara Üniversitesi bir kez daha belgeleriyle yanıt verdi. Erdoğan'ın diplomasını, aynı zamanda hocası olan Marmara Üniversitesi'nin de kurucu rektörü Prof.Dr. Orhan Oğuz zamanında aldığı bir kez daha hatırlatıldı.

SİYASET 24.03.2023, 20:14 24.03.2023, 20:46
Marmara Üniversitesi: Erdoğan'ın diploması Orhan Oğuz zamanında verildi

Marmara Üniversitesi mezunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının bulunmadığına yönelik iddialar daha önce de gündeme gelmiş ve yalanlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasının olmadığını ileri sürerek Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını ileri sürmüştü. Söz konusu iddiaları Marmara Üniversitesi bir ez daha sert bir açıklama ile yayınladı. 

Açıklamada söz konusu iddianın kesinlikle doğru olmadığı belirtilerek, Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasını Eskişehir İktisadi ve İdari İlimler Akademisi'nin de kurucusu olan, eski Milli Eğitim Bakanlarından Prof.Dr. Orhan Oğuz'un Marmara Üniversitesi Rektörlüğü döneminde aldığı belirtilerek, tüm belgelerle kayıtlı olduğunun da altı bir kez daha çizildi. 

İşte Marmara Üniversitesi'nin o açıklaması: 

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi'nden mezuniyeti ve diploması hakkında görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada yer alan bilgi irliliğinin ortadan kaldırılması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 1980 - 1981 eğitim öğretim yılı içinde sorumlu olduğu bütün derslerden başarılı olarak 1981 yılının şubat ayında öğrenimini tamamlamıştır. Talebi üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde dönemin dekanının imzasıyla düzenlenen 440-687 numaralı bir 'geçici mezuniyet belgesi' kendisine verilmiştir. Söz onusu tarihte Yüksekokul, Ticari Bilimler Fakültesi'ne dönüştüğünden Cumhurbaşkanımızın mezuniyeti dönemin diğer mezuniyetleri gibi Ticari Bilimler Fakültesi'ne kayıtlı olarak gerçekleşmiştir. 

1982 yılında Marmara Üniversitesi kurulmuştur. İstanbul'da o sıralar faaliyet gösteren diğer akademi, enstitü ve yüksekokullar ile birlikte Ticari Bilimler Fakültesi de Marmara Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Üniversitenin kuruluşu esnasında bu fakülte ve diğer üç fakülte 'İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi' adı altında birleştirilmiştir. 

1 Kasım 1991 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasını almak üzere resmi başvurusuna binaen gerekli inceleme ve işlemler yapılarak kendisine dönemin üniversite rektörü Prof.Dr. Orhan Oğuz ve Fakülte Dekanı Prof.Dr. Ömer Faruk Batırel'in imzalarıyla diploma verilmiştir. Cumhurbaşkanımızın diploma kaydı aynı bölümden mezun olanların diploma kayıtlarıyla birlikte, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Diploma Defteri'nde bulunmaktadır. Diplomanın verildiğine dair kayıt 4694 kütük numarasına bağlı olup 8345 sayısı ile diploma numaralandırılmıştır. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın üniversite yıllarında aldığı bütün derslerin dökmünü ve başarı notlarını havi transkript belgeleri, öğrenci fişleri, dilekçeleri, fotoğrafları, askerlik tehiri ve mezuniyet kayıtları gibi olağan öğrencilik ve mezuniyet işlemlerine ilişkin belgeler, diğer mezunlarımızınki gibi üniversitemizde muhafaza edilmektedir. 

Görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada ortaya atılan iddiaların hiçbir hukuki ve resmi bir dayanağı yoktur. 

Mezunumuz olması vesilesiyle iftihar ettiğimiz gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında gerekse ülkemizin güzide ve köklü üniversitelerinden biri olan Marmara Üniversitesi gıyabında mesnetsiz ithamlar üniversitemiz mensup ve mezunlarını rencide etmiştir. 
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur"  

"Hocaların Hocası"... Orhan Oğuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da, Büyükerşen'in de hocasıydı 

Eskişehir İktisadi ve İdari İlimler Akademisi'nin kurucusu olan, rahmetli eski Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Orhan Oğuz, "Hocaların Hocası" olarak da anılıyor. Aynı zamanda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de hocası olan Prof. Dr. Orhan Oğuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da hocası olarak tanınıyor. Prof. Dr. Orhan Oğuz da vefat etmeden önce öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında birçok açıklamada bulunmuş, öğrencilik dönemlerinden bahsetmişti. 

Erdoğan da birçok açıklamasında Orhan Oğuz'dan bahsetmiş, Orhan Oğuz vefat ettiğinde paylaştığı mesajda, "Bir dönem Millî Eğitim Bakanlığı görevini üstlenen, kurucu rektörü olduğu Marmara Üniversitesi’nden hocam Prof. Dr. Orhan Oğuz Beyefendi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Yükseköğretim camiamıza ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer vermişti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@