banner163

Memleket Partisi İl Başkanı Çetin: Eskişehir mutsuzlaştı 

Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanı Ahmet Çetin ve il yöneticileri gazetecilerle bir araya geldi... Çetin: Eskişehir'de çok fazla mutsuz insan var... Şehir her geçen gün alt seviyeye iniyor... Yakında çok sert açıklamalarla karşınıza çıkacağız"

SİYASET 31.05.2021, 13:39 31.05.2021, 13:51
Memleket Partisi İl Başkanı Çetin: Eskişehir mutsuzlaştı 

Geçtiğimiz günlerde kurulan Memleket Partisi'nin Eskişehir İl Başkanı Ahmet Çetin ve il yöneticileri basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

"Eskişehir'de neler eksik, neler yapılmamış, neden yollarımız bozuk bakacağız"

Çetin, "Tüm ekip arkadaşlarımız mahalla mahalle, sokak sokak gezip Eskişehir'de neler eksik, neler yapılmamış, nelerin yapılması gerekiyor, neden yollarımız bozuk bakacağız. Niye Organize Sanayi'ye giderken iki saatte İstanbul trafiğine dönüştük, Bahçelievler mahallemizin niye adı 'bahçeli' evler ama sokakları dapdar... Bunun gibi birçok konu var" dedi. 

"Eskişehir'de mutsuz insanlar arttı"

Eskişehir'de çok fazla mutsuz insan olduğunu ifade eden Çetin, "Ekonomik yönden fakir iş insanları, işletmeciler, para kazanamayan esnaf... Bunun sebeplerini araştırıyoruz. Yakında büyük bir şekilde, her gün sert eleştirilerle karşınıza çıkacağız.  Partimizin ana temel ilkeleri belli. Teröre terör diyebilmek, Atatürk'ün yolunda gitmek, çevre, kadınlar gibi 6 ilke... Bununla ilgili yakında tüm Eskişehir örgüt üyeleri ile birlikte büyük bir basın toplantısı yapacağız. Üyelerimizi orada deklare edeceğiz. Tüm arkadaşlarımı yaptığı işle birlikte tanıyacaksınız" dedi. 

"İki tane park yapmakla Eskişehir'i bu hale getirmenin nedenlerini çok iyi biliyorum"

Çetin ayrıca Eskişehir'de doğup yaşadığını ve uzun yıllardır ticaretle uğraştığını ve Eskişehir'deki sorunları çok iyi bildiğini ifade ederek, "Eskişehir'de doğdum, Eksişehir'in birçok konudaki sorunlarına vakıfım. Yapılan yanlışların doğru gösterildiğini çok iyi biliyorum. İki tane park yapmakla Eskişehir'i bu hale getirmenin nedenlerini çok iyi biliyorum. Bunlarla ilgili yakında çok sert açıklamalarla karşınıza çıkacağız. Yaptıkları doğruysa şehrimiz niye bu halde, esnafımız neden kan ağlıyor, gençlerimiz neden işsiz... Bu ikilemlerin hepsini yakında tek tek herkese anlatacağız" dedi. 

"Eskişehir'de çok yanlış var... Şehir her geçen gün alt seviyeye iniyor"

Çetin, "Çok yanlış var şehirde... Şehir her geçen gün bir alt seviyeye iniyor. Bundan 30 yıl önce büyükşehirlerle rekabet eden bir Eskişehir vardı. Bugün büyük ilçelerle rekabet ediyor. 30  yıl önce Bursa ile 6'ncılık savaşındaydık. Bugün Türkiye'nin 35'inci büyük şehriyiz. Şehir küçük kaldıkça Eskişehir insanı şehir dışında iş aramak zoruna kaldı. Bunlara müdahil olacağız. Bunun savaşını vereceğiz" diye konuştu. 

"Memleket Partisi'nin belli temel hedefleri var"

Memleket Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Baki Dündar da, yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce bir süre önce Cumhurbaşkanı adayı olmuştu. Sonraki süreçte de bir parti oluşumuna girdi. Biz de Eskişehir Odunpazarı İlçe Teşkilatı olarak sayın Genel Başkanımızın ve partimizin çizdiği hedefler doğrultusunda hizmet etmeye geldik. Şu an fiilen kurulmuş olan Memleket Partisi'nin belli temel hedefleri var" dedi. Dündar, "Bunların başında, olmazsa olmaz, Atatürk ilke ve inkılapları geliyor. Sayın ulu önderimizin çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için belirlediği temel ilkeler bizim de olmazsa olmaz temel ilkelerimiz. Bu bağlamda şunu açıkça söylemek istiyorum; biz Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü Türk milletinin bütün siyasi görüşleri doğrultusunda benimseyip seven insanlarız. Bu vesileyle diğer partilerden biraz daha ayrıldığımızı ve daha nitelikli Atatürkçü olduğumuzu düşünüyorum. Gerek ülke genelinde gerek Eskişehir yerelinde yapacağımız siyaset de bu ilk ve en başta gelen hedefimiz olacak" diye konuştu. 

"Her türlü teröre karşıyız"

Dündar, "Partimizin bir diğer hedefi de, en önemlisi, her türlü teröre karşı olmamız. Bu terör sadece Misak-ı Milli sınırlarımızı tehdit eden yabancı güçler ya da marjinal güçler değil; biraz önce ifade ettiğim gibi terörün her türlüsünü kapsıyor. Kadına şiddet terörü de, hayvan haklarını ihlal eden terör de, insan haklarına karşı terör de bunun içindedir. Biz teröre karşı duruşumuzu da bu bağlamda sergilemeyi hedefliyoruz" dedi. 

Odunpazarı İlçe Teşkilatı'nda 16 kişilik kadro olacak

Dündar, "1-2 hafta içinde ilçe örgütümüzü teşkil edeceğiz. Genel merkezimiz ve il başkanımız da onay verirse 16 kişilik bir kadromuz olacak. Çalışma komisyonları da dahil olmak üzere geniş bir kadroyla sahaya inmek istiyoruz. Bundan sonraki dönemde de yoğun çalışma hayatınızda hem yapacaklarınız hem de yaptıklarımızı sizlerle paylaşmaya gayret edeceğiz" dedi. 

"CHP ve diğer partilerden herkese kapımız açık"

Dündar, "Gerek CHP'den gerekse diğer partilerden katılacak tecrübeli arkadaşlar da bize dinamiklik katacaktır. Memleket Partisi hedefleri doğrultusunda ülkeye hizmet etmek isteyen bir parti. Yeni partiler her türlü siyasi görüşe açıktır. Temel ilkelerimiz aslında ülkenin temel ilkesi... Herhangi bir şekilde bu milletin ihtiyaç duyduğu sınırlar ötesinde bir çizgi yok. O yüzden bu partiye tabii ki gerek tecrübeli gerekse başka partilerde bugüne kadar aktif olan ya da olmayan herkesi davet ediyoruz" dedi. 

"Odunpazarı'nda 2 saat yürüsem muhakkak birçok aksaklık görürüm"

Dündar ayrıca, "Çalışma yöntemimiz olarak, biz Eskişehir'in parti programımız doğrultusunda önce ihtiyaçlarını temin yoluna gidiyoruz. Yani bütün istatistiki verileri arkadaşlarımız temin etti. Bunların doğrultusunda çalışma komisyonları oluşturuyoruz. Çevre, sağlıki gençlik veya kültür ve sanat komisyonu gibi" dedi. Dündar, "Temel amacımız, bütün Eskişehir için, hizmet etmeyi düşünmüz kişileri partimize katmak ve doğru eleştirilerle bu işi yapmak... Ben bugün Odunpazarı bölgesinde 2 saat yürüsem muhakkak ki birçok aksaklık görürüm. Ancak bunu ifade etmeden önce bilimsel ve reel tespiterimizi yapmamız lazım. O eksiği eleştirirken bunun  neden olduğunu da öğrenmemiz gerekiyor. Yerinde ve doğru bir eleştiride bulunmak için bu şart. Bunun yanında çözüm önerileri de sunup ileriki zamanlarda bunların hepsini paylaşacağız" diye konuştu. 

Muharrem İnce Eskişehir'e gelecek mi? 

Baki Dündar, Muharrem İnce'nin yakın zamanda Eskişehir'e gelip gelmeyeceği sorusuna, "Yakın zamanda böyle bir program yok ama sayın Genel Başkanımız tüm illeri dolaşacak. Şu an örgütlenme aşamasında olduğumuz için Genel Başkanımız daha çok orada. Ancak kendi programı doğrultusunda Eskişehir'e ziyaretini muhakkak yapacaktır" dedi. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@