banner163

Memleket Partisi'nden tepki... "Eskişehir'in halini görmüyorlar mı"

Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanı Ahmet Çetin'den açıklama... "Sorumlular Eskişehir'in halini görmüyorlar mı"

SİYASET 28.06.2021, 10:56 28.06.2021, 11:04
Memleket Partisi'nden tepki... "Eskişehir'in halini görmüyorlar mı"

Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanı Ahmet Çetin yaptığı açıklamada, Eskişehir'de giderek büyüyen trafik sorunu ve otopark ihtiyacına dikkat çekti. 

"Var mı bir trafik eylem planı"

Eskişehir'de yoğun bir trafik ve otopark sorununun baş gösterdiğini, yerel yönetimlerin bunu göz ardı ettiğini söyleyen Ahmet Çetin, "Şimdi size bir kanundan bahsedeceğim, Büyükşehir Belediyesi Kanunu... Bu kanun der ki; Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ana master plânını yapmak veya yaptırmak ve uygulamakla sorumludur. Yani yerel yönetimlerin, belediyelerin asli görev olarak bulundukları kentler için geleceğe dair trafik eylem planı hazırlama sorumlulukları vardır.  Şehrin trafiğinin hali ortada; bakın şu fotoğraflara, peki hani nerde sorumlular? Geleceğe dair var mı bir trafik eylem planları. Durum gösteriyor ki geçmişte olmadığı gibi gelecekte de yok" dedi. 

"Trafik sorununu içinden çıkılmaz hale getirdi"

Çetin, "Eskişehir’imizde trafiğe kayıtlı araç sayısı 300 binlere dayanmış vaziyette, trafiğe katılan araç sayısının büyük oranda artması, buna karşılık şehrimizin imar düzenlerinin de böyle bir artışa hazır olmaması, trafiği içinden çıkılamaz bir hale getirmiş durumdadır. Bugün yaşanan bu sorunun gelecekte çok daha ciddi boyutlara ulaşacağı aşikârdır" diye konuştu. 

"Neden kalıcı tedbirlere odaklanmıyorlar"

Çetin, "Bu şehri yönetenler; nüfusumuzun büyüdüğünü, konut sayılarının artığını, hepsinden önemlisi de trafikteki araç sayısının hızla yükseldiğini görmüyorlar mı? Trafikte kısmi rahatlama sağlayan geçici çözümler üretip, kalıcı tedbirlere odaklanmamaları nedendir? Trafik gerçeğini düşünerek; sorunları birlikte çalışarak aşacağız, şehrimizin kaderini birlikte değiştireceğiz, ‘Yarınlar Hepimizin!’ anlayışıyla hareket ederek, yaşanabilir bir şehir geleceği planlamaları üzerine tedbirler üretip; vaadlerini unutanlardan, koltuk derdine dusenlerden bu şehri kurtaracağız" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@