banner163

MHP'den Büyükerşen'e URAYSİM tepkisi! "Derdiniz tarım değil, Eskişehir'e engel olmak"

URAYSİM projesini engellemeye çalışan Yılmaz Büyükerşen'e bir tepki de MHP İl Başkanı İsmail Candemir'den geldi...

SİYASET 01.08.2023, 15:14 01.08.2023, 15:19
MHP'den Büyükerşen'e URAYSİM tepkisi! "Derdiniz tarım değil, Eskişehir'e engel olmak"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Alpu'da yapılacak Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi'nin (URAYSİM) yapımını engellemeye yönelik girişimleri ve açıklamalarına tepkiler devam ediyor. Bir açıklama da MHP'den geldi... 

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM) Projesi'ne karşı çıkmasına tepki gösterdi.

Candemir, yaptığı yazılı açıklamada, belediye yönetiminin, URAYSİM'in yapımına Alpu Ovası'nı gerekçe göstererek karşı çıktığını ifade etti.

"O araziler birinci sınıf tarım arazisi değil mi? Keşke aynı hassasiyeti Hamamyolu için de gösterseydiniz..."

Yerel mahkemeden sonra üst mahkemenin de kararı onadığına değinen Candemir, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, "İmara açıp eğlence merkezi haline getirdiğiniz fabrikalar bölgesi önemli değil miydi?" sorusunu yöneltti. Büyükşehir Belediyesinin 24 yıldır Başkan Yılmaz Büyükerşen tarafından yönetildiğini anımsatan Candemir, şunları kaydetti: "Sümer, Aşağısöğütönü, Karagözler birinci sınıf tarım arazisi değil mi? Kaçak villa yaptığınız Söğütönü birinci sınıf tarım arazisi değil mi? Belediyelerdeki üst düzey bürokratlarınızın gölet manzaralı kaçak yapıları, koruma havzası içinde değil mi? Keşke URAYSİM gibi bir projenin iptali için gösterdiğiniz hassasiyeti Odunpazarı Belediyesinin beton ve plastik yığınına çevirdiği Hamamyolu için gösterseydiniz. Bu proje kapsamında kesilen ağaçlar için feryat etseydiniz, belki inandırıcı olurdunuz. Bu gayretinizi Eskişehir'in altyapı, imar, şehir içi ulaşım ve otopark sorunları için gösterseydiniz. Derdiniz birinci sınıf tarım arazileri ya da doğa değil, şehrin gelişimine engel olmak. URAYSİM'in gerçekleşmesi için sürecin takipçisi olacağız."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@