MHP'den Kazım Kurt'a sert tepki: Böyle yapacaksan bırak

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Kazım Kurt'un meclis üyelerine sarf ettiği sözlerin ve Cumhur İttifakı meclis üyelerinin meclisi terk etmesinin yankıları sürüyor... MHP'den sert bir açıklama geldi...

SİYASET 05.02.2021, 11:32
MHP'den Kazım Kurt'a sert tepki: Böyle yapacaksan bırak

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında, Kazım Kurt'un sadece Boğaziçi Üniversitesi ve yeni anayasa gibi konulardan bahsedip Odunpazarı'nın sorunlarını konuşmamasına tepki gösteren meclis üyelerine Kazım Kurt, "Beğenmiyorsanız çıkıp gidersiniz" karşılığını vermiş, bu skandal sözler üzerine AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri Kazım Kurt'un bu sözlerini protesto ederek meclisi terk etmişti. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar, dünkü Odunpazarı Belediyesi Meclisi toplantısı ile ilgili yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Kazım Kurt'un sözlerini protesto etmek için Cumhur İttifakı olarak meclisi terk ettiklerini söyledi. 

"Karapınar'ı, Gündoğdu'yu konuşmak isteyen meclis üyelerine 'Beğenmeyen çeker gider' dedi"

Komar, yaptığı açıklamada, 4 Şubat 2021 Perşembe günü yapılan Odunpazarı Belediyesi Meclisi toplantında, Cumhur İttifakı olarak Karapınar ve Gündoğdu mahalleleri ile ilgili çözüm önerileri konusunda önerge verdiklerini belirtti. Önergeye cevap yerine Anayasa ve Boğaziçi olaylarını konuşmaya başlayan Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, "Başkan, biz Odunpazarı Belediyesi'yiz, belediyemizin sorunlarını konuşalım" diyen Meclis üyelerine "Beğenmeyen çeker gider" dediğini söyleyen Mustafa Komar, "Başkanın bu sözlerini protesto ederek bizler de Cumhur İttifakı olarak toplantıyı terk ettik" dedi.

"Genel siyaset yapmak istiyorsa ya milletvekilliğine dönecek veya il başkanı olacak"

Komar, "Sayın Kazım Kurt, genel siyaset yapmak istiyorsanız milletvekilliğine geri dönecek veya il başkanı olacaksınız. Burası ilçemizin geleceği ve sorunlarının konuşulduğu, çözümlerin üretildiği, tek derdi vatandaşa hizmet etmek olan bir kurumdur. Belediye Meclis toplantıları devlete meydan okunacak yerler değildir" diye konuştu.

"Böyle yapacaksanız belediye başkanlığını bırakın"

Komar, "Haddinizi bilin, Odunpazarı Belediye Başkanlığı görevinizi yapın. Lütfen böyle yapmaya devam edecekseniz belediye başkanlığını bırakın. Belediye hizmet eder siyaset yapmaz" diye belirtti.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@